Istra 1961 – Hrvatski dragovoljac 1:1

Petar Franjić i Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)
Petar Franjić i Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 odigrali su danas na pulskom Gradskom stadionu "Aldo Drosina" dvoboj protiv Hrvatskog dragovoljca koji je okončan rezultatom 1:1. Bila je to "generalka" pred novu sezonu koju "zeleno-žuti" otvaraju iduće nedjelje gostovanjem kod Hajduka i po onom što su danas pokazali pred 500-tinjak gledatelja, pred Paminjom je još sedam dana tijekom kojih će morati dobrano zasukati rukave.

Prvu akciju vrijednu spomena inicirao je Franjić u 17. minuti kad je u gostujućem kaznenom prostoru oteo loptu neopreznom Husincu i na drugoj stativi pokušao pronaći Ivančića, ispred kojeg je u posljednji čas Meglaj izbio loptu u korner. Šest minuta kasnije "zeleno-žuti" su poveli. Dugu loptu sa svoje polovice terena poslao je Obšivač, a Vukman je utrčao iz drugog plana, izbjegao nedozvoljenu poziciju i kad mu je Topić krenuo u susret, rutinski ga svladao – 1:0.

Pulski nogometaši brzo su se "ispuhali" i ono što njima nije pošlo za nogom uspjelo je Poredskom, koji je u 36. minuti brzu akciju Hrvatskog dragovoljca zaključio efektnim udarcem s 15-ak metara, iskosa s lijeve strane, koji je pogodio suprotne rašlje Brkićeva gola. Pet minuta prije odmora još je jednom, dok su gosti stali i reklamirali zaleđe, "iskočio" Vukman, ali strijelac prvog pogotka na utakmici ovaj se put odlučio na asistenciju Ivančiću, čiji je udarac glavom bio slab i u svlačionice se otišlo pri rezultatu 1:1.

U blijedom drugom poluvremenu pokušao je još jednom udarcem s distance Obšivač, nakon što je Horvat u 78. minuti probio desnu stranu i vratio povratnu loptu, ali ostalo je 1:1.

Prijateljska nogometna utakmica: Istra 1961 – Hrvatski dragovoljac 1:1 (1:1). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 500. Sudac: Zoran Mijatović. Pomoćnici: Bezelj i Ritoša (svi Pula). Strijelci: 1:0 Vukman (23'), 1:1 Poredski (36'). Žuti karton: Stilinović (Hrvatski dragovoljac).

ISTRA 1961: Brkić (od 38. Dreven), Pavlović (od 75. Horvat), Graf, Vučko, Heister (od 64. Tomić), Obšivač, Vukman (od 53. Rahmanović), Blagojević (od 59. Dadić), Franjić (od 71. Špehar), Janjušević (od 71. Huseinbašić), Ivančić (od 59. Mance).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (Prvo poluvrijeme): Topić, Meglaj, Čagalj, Husinec, Mršić, Lesjak, Živković, Jajčinović, Zlatar, Majstorović, Poredski. Drugo poluvrijeme: Pušeljić, Franješ, Petak, Gavrić (od 70. Stilinović), Pejić, Štefanec, Eler, Gregorić, Mlinarić, Grgić, Jurković. (Ivica CEROVAC; snimio: Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter