Istra 1961: Četiri želje za 1 mjesto među vratnicama

U borbu za 'jedinicu' - Saša Dreven (J. PREKALJ)
U borbu za 'jedinicu' - Saša Dreven (J. PREKALJ)

U Zadru su 17. svibnja odigrali posljednju utakmicu sezone 2013./14., a danas u 9 sati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" naći će se na početku nove epizode iz serijala "prvoligaške zgode i nezgode Istre 1961".

Riječ je, dakako, o nogometašima pulskog prvoligaša koji su jučer imali posljednji dan kratke ljetne stanke. Tri tjedna proletjela su u trenu većini "zeleno-žutih" željnih odmora nakon naporne sezone, no nekima je i ta stanka bila duga. Kao golmanu Saši Drevenu koji je već u četvrtak došao u Pulu.

- Došao sam malo ranije jer sam morao rješavati neke papire, ali, da budem iskren, i zato što jedva čekam početak priprema. Dosta je bilo odmora. Napunio sam baterije, pozdravio društvo i stigao u Pulu. Taman da u petak sa suprugom malo odem i na more. Bio sam prethodno kući u Varaždinu i, kako to već ide, malo u posjetu jednima, pa drugima i tako. Dok sam obišao cijelu rodbinu zaželio sam se povratka u Pulu, uz smijeh je rekao Saša Dreven, posljednji od petorice golmana Istre 1961 koji su protekle sezone stali među vratnice.

Počeo je Antonijo Ježina, potom je branio Andrej Prskalo, pa Igor Lovrić, Ivan Brkić i na kraju je u Zadru debitirao Saša Dreven. Prve dvojice više nema u pulskom klubu, ali se zato ostaloj trojci priključuje i mladi Gianfranco Milocani iz Funtane. Dakle, četiri želje za jedno mjesto. Specifična situacija utoliko što nominalno prvog golmana zapravo i nema.

Na većini se ostalih pozicija zna koji igrači imaju većih izgleda da budu u prvoj postavi, a na onoj najosjetljivijoj se zasad ništa ne zna.

- Možda je i bolje da je tako. Jer ćemo tada svi "gristi" na pripremama i prijateljskim utakmicama. Zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla. Na taj način ćemo jedan drugoga kroz treninge tjerati da još više radimo, pa na koncu onaj koji kvalitetom iskoči, taj će braniti. Svi krećemo "od nule", pa ćemo vidjeti tko će na koncu zaslužiti dres s brojem jedan, veli Dreven.

Situacija je to koja prati trenera Pamića u radu. Bilo je slično i u Karlovcu. Jedan je od rijetkih trenera koji se ne libi promijeniti golmana. "Golmani su baš kao i svi ostali igrači. Nema razloga da ne stavim onoga za kojega smatram da je u tom trenutku bolje rješenje", znao je po tom pitanju reći Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter