Istarsko proljeće: Robertsu umaški prolog

Silvio Herklotz, Luke Roberts i Oscar Landa (Snimio Mijat GAVRAN)
Silvio Herklotz, Luke Roberts i Oscar Landa (Snimio Mijat GAVRAN)

Za uvodne biciklističke utrke na kronometar vrijeme se iznova poigralo sa sudionicima desetog Istarskog proljeća. Prvu skupinu natjecatelja pratili su ledena kiša i snažan vjetar, da bi negdje sredinom umaškog prologa bura učinila svoje. Kiša je prestala padati, staza se ubrzo osušila i sve je na kraju okončano prema predviđanjima, u znatno boljim uvjetima za vožnju, tako da je uvodni čin ove jubilarne manifestacije završio na zadovoljstvo svih sudionika i organizatora.

Stazu u dužini od dva kilometra, umaškom Novom obalom i šetnicom uz nju prošla su 192 biciklista iz 34 ekipe. Pobjednik prologa je Australac Luke Roberts koji vozi za njemački Team Stölting, u vremenu 2:15.66 minuta, ispred klupskog vozačaSilvija Herklotza (2:19.09) koji je dugo bio vodeći. Treće je mjesto pripalo Norvežaninu Oscaru Landi (Oster HUS-Ridley) koji je prije tjedan dana bio drugi na Trofeju Umag. To je trojka s pobjedničkog postolja umaškog prologa koja je nagrađena prigodnim darovima i tradicionalnim majicama - žutom, plavom i zelenom.

Najbolji od hrvatskih vozača bio je Radoslav Rogina s plasmanom na 15. mjestu, koji inače vozi za slovensku Adriju Mobil. Iz pazinske Meridiane Kamen najuspješniji su bili Patrik Sinkewitz i mladi Endi Širol. Jedan od onih koji je iz redova pazinske ekipe trebao naći svoje mjesto među najuspješnijima bio je Enrico Rossi, no dan prije prologa gripozno stanje ga je onemogućilo da uopće nastupi. (Mijat GAVRAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter