Istarska rivijera: Ignatik uzvratio Kekezu

Kristijan Mesaroš (M. MIJOŠEK)
Kristijan Mesaroš (M. MIJOŠEK)

Porečan Kristijan Mesaroš pobjedom je otvorio nastup na trećem turniru iz serije Istarska rivijera koji se igra u Umagu. Prvi nositelj svladao je sa 6:3, 7:5 Bjelorusa Siarheija Betaua i sutra ga u drugom kolu, u drugom susretu na terenu broj 11, čeka Yannick Vandenbulcke, Belgijanac koji je spriječio hrvatski dvoboj pobjedom nad Dinom Marcanom.

Hrvatska je ostala i bez Duje Kekeza kojeg je u dvoboju pobjednika prva dva turnira, vrsarskog i porečkog, svladao Bjelorus Uladzimir Ignatik, sedmi nositelj, i tako mu uzvratio za poraz u prvom kolu Poreča. Za razliku od porečkog turnira koji je na otvaranju donio pravu sječu nositelja, u Umagu je od osam postavljenih tenisača sedam prošlo u drugo kolo.

Dosta je slabija situacija s hrvatskim predstavnicima kojih je također bilo osam, a dalje ih je prošlo samo tri. Uz Mesaroša, to su Antonio Šančić koji je svladao Austrijanca Lukasa Jastrauniga i sutra ga, u prvom susretu na terenu broj 11, čeka dvoboj protiv trećeg nositelja, Belgijanca Kimmera Coppejansa, te Mate Delić koji je bio bolji od Bjelorusa Alexandera Buryja i sutra će igrati drugi meč na terenu broj 10 protiv drugog nositelja, Španjolca Gerarda Granollers-Pujola. Pored Marcana i Kekeza, svoj nastup u prvom kolu zaključili su Joško Topić, Mateo Faber i Marin Miše. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter