Igrali smo slabih utakmica, ali ova je najlošija

Nije se ponovila predstava protiv rijeke - Chung Woon (D. MEMEDOVIĆ)
Nije se ponovila predstava protiv rijeke - Chung Woon (D. MEMEDOVIĆ)

Tradiciju započetu prošle sezone, pozitivni ishodi utakmica protiv Slaven Belupa, nogometaši Istre 1961 nastavili su u subotu. Bio je to peti uzastopni sraz "zeleno-žutih" i "farmaceuta" u kojem puleni Igora Pamića nisu osjetili gorčinu poraza, treći u Koprivnici gdje su uz dva remija jednom slavili, dok su na "Drosini" dvaput stigli do boda. Međutim, osvojeni bod, treći u ovoj sezoni na isto toliko gostujućih susreta, bio je jedina svjetla točka u predstavi koju su igrači pulskog prvoligaša pružili u Koprivnici. Sve ostalo, a tu prvenstveno mislimo na igru koju su "zeleno-žuti" prezentirali većim dijelom subotnjeg ogleda, bilo je za brzi zaborav.

- Igrali smo mi dosta slabih utakmica, ali ova je bila definitivno najlošija - složio se i Igor Pamić, trener Istre 1961. - Sjest ću još jednom s igračima te ćemo zajedno pogledati snimku iz Koprivnice i to bez mojih komentara, jer mislim da će oni biti suvišni. Neka na miru pogledaju i vide koliko su gluposti napravili.

Hajduk 1:1, Split 1:1, Slaven Belupo 1:1. Ako nogometaši Istre 1961 nastave u ovom ritmu, kladioničari će iz svoje ponude morati izbaciti taj rezultat na njihovim utakmicama.

Vrijedan bod

Ne bih imao ništa protiv i da smo četvrtu ovosezonsku utakmicu, domaću protiv Rijeke, odigrali 1:1 - nadovezao se Pamić. - Činjenica je da ja nemam zamjerke što se rezultata tiče, ali tek nakon ove predstave koju smo pružili u Koprivnici vidim koliko smo dobri bili protiv Hajduka i Splita. Znao sam kakva nas liga očekuje, liga s četiri momčadi koje su nešto kvalitetnije od ostalih te s još šest koje su u egalu i među kojima niti jedna neće puno zaostajati. Stoga svaki bod, pogotovo na strani, ima dvostruku vrijednost jer su se automatski protivniku otrgnula dva i stoga se bodovima ne gleda u zube, a prikazana igra će se brzo zaboraviti. No, neću bježati od odgovornosti i onoga što sam vidio ja, kao i svi oni koji su gledali utakmicu te reći da je bilo dobro. Definitivno nije i ne znam koji nam je vrag bio. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter