Igor Pamić: Preko Učke po oprobanom receptu

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Rijeka - Istra 1961, drugi čin. Sutra na Kantridi s početkom u 19 sati odigrat će se drugi regionalni derbi sezone. U prvom su se Riječani golom Krstanovića s bijele točke na "Drosini" osladili sa sva tri boda. Sad se u pulskom klubu nadaju da će drugoj momčadi prvenstva uzvratiti istom mjerom. "Zeleno-žuti" priželjkuju bod, a nadaju se cijelom plijenu. Zvuči optimistično s obzirom na razliku u plasmanu i bodovima, ali i ne samo tome.

- Ljestvica jasno pokazuje da su oni u prednosti, kao što su u prednosti i po klupskom proračunu, po kvaliteti i širini igračkog kadra, ali i po sjajnom ozračju na tribinama i oko kluba. Naravno i po igri, jer imaju sjajno izbalansiranu momčad koja igra u oba smjera. Iskreno, teško im je naći manu. To su sve njihove velike prednosti pred nama. Kao što je njihova prednost što su nas pobijedili u posljednja četiri susreta. Međutim, usprkos svemu tome, ja jedva čekam početak utakmice. Ne znam ni sam zašto, ali veselim se toj utakmici, nikad mirniji nisam bio. Možda i zato što jednom mora doći kraj toj njihovoj seriji pobjeda nad nama. Seriji minimalnih pobjeda koje su stizale nakon čudnih odluka. I toplo se nadam da takvih odluka ovoga puta neće biti - u dahu je rekao trener Puljana Igor Pamić. - Ne mogu garantirati da ćemo slaviti u Rijeci, možda ćemo čak "popiti" pet "komada", ali vjerujem da ćemo biti pravi.

Zvuči optimistično? Naravno. Ali, to je Paminjo. Kad se njegovoj momčadi daju najmanje šanse, on zrači optimizmom. Zaraznim, jer onda tako razmišljaju i njegovi igrači. Nakon serije pohvala na račun domaćina, Paminjo je obrazložio i na čemu temelji svoj optimizam.

- Bez obzira na to što smo nakon prethodne prvenstvene stanke nanizali neuspjehe, smatram da nama svaka stanka dobro dođe. Kompletirali smo redove, dobro trenirali, znam da to uvijek govorim, ali to je stvarno tako i spremni smo pokazati koliko vrijedimo. A vrijedimo, budite sigurni. Imamo kvalitete koje još nismo uspjeli pretočiti na travnjak. Ukoliko u subotu budemo koncentrirani, hrabri, dostojanstveni i taktički odgovorni, stvorit ćemo i njima probleme, kao što smo ih stvarali i svim ranijim suparnicima. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter