Horvat: Vjerujem da su sad svi problemi iza mene


- Drago mi je što je moj povratak uslijedio na domaćoj utakmici. Bila je lijepa atmosfera na stadionu, sve je bilo odlično i mislim da sam pružio dobru partiju, ali kad ne pobijediš sve to padne u vodu. Jedva sam čekao utakmicu, kao zapeta puška i da smo pobijedili, bio bih najsretniji čovjek na svijetu, dok mi ovako ostaje da vjerujem kako su sad svi problemi ostali iza mene i da će sve krenuti putem kojim je trebalo već prije dvije godine, kazao nam je desni bek zeleno-žutih Ivor Horvat koji je s travnjaka izostao šest mjeseci.

Premda je u prošlosti često znao citirati omiljenu izreku Arnolda Schwarzeneggera "I'll be back", mnogi su otpisali Horvata nakon svih zdravstvenih problema koji su ga mučili. Početkom priprema za novu sezonu stekao se dojam kao da je i on sam polako počeo dizati ruke od svega, jer se s kratkotrajnog odmora vratio s nekoliko kilograma viška i tako poprilično ražestio Paminja.

- Možda je to tako izgledalo, ali ja sam ustvari još više zapeo s radom, trenirao dok sam bio kod kuće, poradio na jačanju muskulature i stoga se stekao takav dojam kao da sam se udebljao. Znao sam da mi je ovo zadnja šansa i da bi još jedna ozljeda vjerojatno za mene predstavljala kraj i stoga nisam želio ništa prepustiti slučaju. Dao sam stvarno sve od sebe tijekom priprema, čak sam na kraju i smršavio nekoliko kilograma jer je "šef" na tome inzistirao te napokon dočekao svoju priliku.

Rad se uvijek isplati, potvrdilo se to i u mom slučaju - istaknuo je Horvat, koji je u zadnji čas saznao da će protiv Hajduka istrčati u početnoj postavi.

- Trener je objavio sastav na sastanku pred samu utakmicu, ali nekako sam osjetio da bih mogao biti među starterima te sam se malo i psihički pripremio. Izdržao sam sat vremena nakon čega me zamijenio Tomić, ali to je bila trenerova taktička odluka, nisam ja tražio zamjenu kao što sam obično ranije činio. Ovoga puta sam se stvarno dobro osjećao i jedva čekam da ponovno zaigram. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter