HOO: Dvostruka nagrada Ani Konjuh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbor za dodjelu Nagrade Dražen Petrović, kojim je predsjedavao Zvonimir Boban, u petak je izabrao tenisačicu Anu Konjuh za najuspješniju hrvatsku sportašicu mlađih dobnih kategorija i proglasio je najvećom nadom u kurenciji sportašica u 2013. godini.

Članovi odbora su za najuspješnijeg mladog sportaša proglasili atletičara Matiju Gregurića, a za najveću nadu jedriličara Dominika Perkovića.

U konkurenciji parova, štafete i posade u 2013. godini najuspješniji su bili članovi kajakaška štafeta u sastavu Luka Obadić, Jadran Zonjić i Ivan Tolić.

Nagrade za najuspješniju žensku ekipu dobile su članice mlađe juniorske kuglačke reprezentacije u sastavu: Klara Sedlar, Mirna Bosak, Milana Pavlic, Ana Jambrović, Valentina Pavlaković, Helena Bolić, dok je isti naslov u muškoj konkurenciji pripao članovima juniorske vaterpolske reprezentacije u sastavu: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Andrija Bašić, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Luka Lozina i Andro Gagulić.

Pored Zvonimira Bobana u Odboru za dodjelu Nagrade Dražen Petrović bili su: Dubravko Šimenc, Martina Zubčić, Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca); Ana-Marija Čelan, Natko Zrnčić-Dim i Ištvan Varga (Komisija sportaša HOO-a); Iva Perdec Augustić, Romana Caput Jogunica i Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara), Sanda Čorak, Branimir Bašić i Miho Glavić (Vijeće HOO-a).

Svečana dodjela Nagrade održat će se 10. rujna u Muzejsko memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu u sklopu proslave obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana koji se slavi u spomen na 10. rujna 1991. kada je utemeljen HOO-a. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter