HNL: Zagreb - Slaven Belupo 0:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 34. kola Prve HNL Slaven Belupo je kao gost pobijedio  Zagreb s 3-0 (0-0).

Nogometaši Zagreba propustili su i posljednju prigodu da osvoje predposljednje, deveto mjesto, u Prvoj HNL koje garantira odigravanje za ostanak u prvoligaškom društvu. Za to je trebalo danas osvojiti sva tri boda u susretu sa Slaven Belupom koji je ranije osigurao ostanak u ligi, a sve svoje ovogodišnje ambicije zadovoljio plasmanom u finale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem ga čeka Dinamo.  Znajući ove činjenice očekivalo se da će Zagreb od početka zaigrati otvoreno i agresivno, ali je momčad trenera Dražena Medića cijelo prvo poluvrijeme odigrala mirno i bez tempa ne uputivši niti jedan izravan udarac prema golu Slaven Belupa čiji su nogometaši uputili dva udarca na gol Livaković.  U 15. minuti Ejupi je sa ruba šesnaesterca uputio oštar udarac kojeg Livaković izbija u korner. U 27. minuti Ejupi upošljava utrčalog Savića ali on sa par metera puca u dobro postavljenog Livakovića.

Očito je da su nogometaši Zagreba bili svjesni da trener momčadi iz Koprivnica Željko Kopić zna sve njihove mane i vrline jer je prošle godine bio pomoćnik Draženu Mediću pa nisu ni željeli ulaziti u preveliki rizik.  Zato je  Kopić  u 60.  minuti Gordana Barića, koji je  u 81. minuti postigao prvi zgoditak na utakmici koji je toliko potresao nogometaše Zagreba da su dopustili najopasnijem napadaču gostiju Muzaferu Ejupiju da im u šesnaestercu uzme loptu i pored obojice branića pošalje u mrežu nemoćnog Livakovića. Isti igrač u posljednjoj minuti odličnim voleom  postiže i svoj 15. zgoditak za Slaven Belupo i postavlja konačni rezultat utakmice.

Novim porazom Zagreb je najviše obradovao nogometaše Istre 1961 koje večeras još očekuje utakmica sa vodećim Dinamom, ali su i bez nje osvojenih 23 boda zadržali prednost dva kola prije kraja prnenstva nad Zagrebom od velikih šest bodova. Slaven Belupo ostao na sedmom mjestu s 39 bodova. (H)

      


Podijeli: Facebook Twiter