HNL: Cibalia - Istra 1961 1-1

Mario Lucio  (E. ELVEDJI/ CROPIX)
Mario Lucio (E. ELVEDJI/ CROPIX)

Nogometaši Cibalije i Istre 1961 podijelili su bodove u Vinkovcima u susretu šestog kola Prve HNL nakon kojeg i jedni i drugi mogu žaliti što nisu stigli do punog plijena, prvi put u ovoj sezoni. 
"Zeleno-žuti" su kod 0:0 promašili "mrtvu" priliku i za to bili kažnjeni četvrtim ovosezonskim pogotkom Frane Vitaića, koji se na vrhu ljestvice strijelaca Prve HNL poravnao s Romanom Bezjakom, napadačem Rijeke. Uspjeli su potom gosti do odlaska na odmor propustiti realizirati i najstrožu kaznu, da bi u nastavku Solomon svojim drugim golom od dolaska na "Drosinu" donio poravnanje. Pokazao se to na kraju kao konačni rezultat, premda su i jedni i drugi propustili nekoliko odličnih prigoda, domaći igrači u dva navrata preko stopera Jerbića, dok su Puljanima puni plijen mogli donijeti Roce i Georgiev.
 
Iznenađujuće otvorenih prvih 45 minuta tijekom kojih uzbuđenja nije nedostajalo na obje strane terena odradili su nogometaši Cibalije i Istre 1961. Prvi su, već u četvrtoj minuti, zaprijetili domaćini kad je nakon ubačaja s desne strane Žižić promašio loptu i tako donekle zbunio Vitaića koji je s pet metara, sam ispred Iveše, nije uspio gurnuti u mrežu. Deset minuta kasnije Mišić se, za razliku od svog kapetana, nije spetljao već je nakon dodavanja Tomaševića odlično potegnuo s 25 metara, no pulski je čuvar mreže bio spreman. (Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Ivica CEROVAC


Podijeli: Facebook Twiter