Hirscher: Ovo nije moja zadnja pobjeda u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadam se da ovo nije moja zadnja pobjeda u Zagrebu, iako sam jako ponosan i na ove tri, kazao je trostruki pobjednik slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu Austrijanac Marcel Hirscher.

On je po treći puta zaredom pobijedio u Zagrebu i to s 81 stotinkom prednosti ispred Nijemca Felixa Neureuthera, dok je 1.04 sekunde zaostao Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag.

"Sad ispada da sam ja neki kralj ove staze, ali nije uvijek bilo tako. Prisjećam se moja prva dva nastupa na Sljemenu u kojima nisam uspio doći ni u drugu vožnju. No, zadnjih godina razvila se ljubav između mene i ove staze, ostvario sam hat-trick i ne mislim stati", kazao je branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa koji i ove godine kroči ka obrani naslova.

"Mogu reći da ovo bio vjerojatno i moj najbolji nastup na Sljemenu uopće. Staza je bila ledena, ali i ja i moje skije smo bili spremni za takve uvjete. Priznajem da u drugoj vožnji nisam riskirao, pogotovu u završnici utrke, ali sam pobijedio, dok sam recimo u slalomu u Madonni di Campiglio dao 110 posto svojih mogućnosti i završio kao sedmi", kazao je Hirscher, kome je ovo bila 18. pobjeda u karijeri, čime se izjednačio s Marcom Giradelliem. "Drago mi je što sam ispred svojih idola Marija Matta i Bennya Raicha, no ne mislim ganjati nikakve rekorde. Pa Stenmark ima 86 pobjeda u karijeri, a to je nemoguće dostići".

Drugoplasirani Neurether ponovio je 2012. godinu, kada je u Zagrebu također bio drugi.

"Mislim da je ovo bila jedna od mojih najtežih slalomskih utrka uopće, staza je bila toliko ledena da je neke zavoje bilo nemoguće prijeći na pravi način. Gledao sam žensku utrku i tada sam već pomislio da bi nama muškima moglo biti teško, no ovo je stvarno bilo okrutno. Zadovoljan sam podijem, s obzirom da sam prošle sezone imao tešku ozljedu i sada sam na nekioh 80 posto svojih mogućnosti", kazao je uvijek nasmijani Nijemac, koji je bio i pun hvale za organizatore.

"Skijali smo u Areu gdje je bilo valjda 25 gledatelja, a ovo je bio pravi sprektakl s gotovo 20 tisuća navijača. Zagreb je po organizaciji ravan Kitzbuehelu, bez obzira na to mitsko mjesto s ogromnom tradicijom. Zapravo bi bilo teško organizatorima u Zagrebu udijeliti bilo kakav savjet kako stvari poboljšati", izrekao je Nijemac.

Norvežanin Solevaag bio je presretan jer je trećim mjesto u Zagrebu po prvi puta u karijeri na postolju, kao što je to prije dva dana uspjelo i njegovoj sunarodnjakinji Tini Loeseth.

"Tina i ja smo zajedno odrasli, a oboje ćemo Zagreb pamtiti kao mjesto svoh prvog postolja. Ovo je sjajan uspjeh i plod izvanrednog i krvavog rada na treningu proteklih tjedan dana", kazao je Solevaag. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter