Heister: Kažu da bi i bod bio dobar, ali ja želim pobijediti

NEMA IZGUBLJENE LOPTE - Marcel Heister (M. MIJOŠEK)
NEMA IZGUBLJENE LOPTE - Marcel Heister (M. MIJOŠEK)

Dinamo je u Puli aorist, prošlo svršeno vrijeme, bod je spremljen i okreće se nova stranica koja nudi možda i najzanimljivije poglavlje dosad. Pred Istrom je gostovanje u Splitu, po mnogočemu specifično, a prvenstveno vrlo zahtjevno na planu igre.

- Bit će teško, ima puno naših starih igrača koje poznamo, a kao momčad su dobro krenuli u sezonu. Evo, trenutno su ispred nas, imaju bod više i neće nam biti lako prestići ih. Nisu jaki kao Dinamo, pas na pas, već forsiraju duge lopte. Znamo da Blagojević to zna i na to moramo paziti. Imaju i dosta brzih igrača, kao Pešića i Bagarića koje također treba pripaziti - najavljuje Marcel Heister, pomno izabran sugovornik.

Zašto baš on? Pa, dok se vezni red obećavajuće isprepliće, a stoperski par puni samopouzdanjem, strahovit je oslonac upravo na krilnim pozicijama. Tamo je u uvodnih nekoliko kola Heister u paru s Tomićem slovio za glavnog asa u pulskom rukavu, a onda se Dario ozlijedio, a Heister posljednje dvije utakmice odigrao kudikamo skromnije. Jesu li apetiti neutemeljeno porasli? Nastavlja li se prošlogodišnja faza oscilacija? Je li kratkotrajna ozljeda uzela danak? Nad Marcelom mnogo upitnika. Nitko se ne usudi ponuditi jedinstven razlog, a igrač tvrdi - razlog je loš teren.

- Jako je teško igrati na Drosini. Evo, protiv Dinama je fokus bio da stojimo kompaktno u obrani, pa se brzo otvaramo prema naprijed. Ali teško je bilo otvarati se, nisam imao snage, po tako lošem terenu dodatno se umaramo - pojasnio je Heister.

Riječ je o problemu koji i Igor Pamić sve češće naglašava, no odmaknemo li se od uvjeta koji su takvi kakvi jesu, na činjenicu da se Heister (pre)više troši u obrambenoj fazi nedvojbeno je utjecala i višetjedna pauza partnera mu Darija Tomića. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter