Heister i Janjušević za slavlje nad "lokosima"

Pobjednici - nogometaši Istre 1961 (M. ANGELINI)
Pobjednici - nogometaši Istre 1961 (M. ANGELINI)

Finale Arena Cupa: Istra 1961 - Lokomotiva 2:0 (0:0). Igralište broj šest. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Radošević (Gospić) i Mađarić (Vrsar). Strijelci: 1:0 Heister (90'), 2:0 Janjušević (90'). Žuti kartoni: Jo (Istra 1961), Mamić (Lokomotiva).

ISTRA 1961: Dreven, Jordan (od 68. Grafite), Hadžić (od 75. Hadžanović), Gregov, Heister, Obšivač, Matoš (od 75. Pamić), Franjić (od 65. Janjušević), Ivančić (od 46. Jo), Tomić (od 68. Radonjić, od 85. Repić), Špehar.

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Šovšić, Pavičić, Bručić, Perić, Prenga, Kolar, Andrijašević, Doležal, Gržan (još su igrali: Topić, Biljan, Begonja, Karačić, Šporčić, Ceraj, Tolić, Miličević, Marić, Mamić, Mrčela).

Nogometaši Istre 1961 pobjednici su prvog izdanja Arena Cupa 2015, međunarodnog turnira koji je u Medulinu okupio šest klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske. "Zeleno-žuti" su u finalu svladali Lokomotivu 2:0 u utakmici u kojoj se 300-tinjak promrzlih gledatelja već pripremilo na scenarij u kojem će pobjednika odlučivati kazneni udarci. No, onda se u 90. minuti ukazao Heister i doveo Puljane u vodstvo, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade, u trenucima kad su Zagrepčani bacili sve karte u napad ne bi li nekako stigli do poravnanja, Janjušević potvrdio pobjedu.

U kvalitetom slabijem prvom poluvremenu prvi su zaprijetili igrači Lokomotive, ali Dreven je lako ukrotio udarac Gržana (14'). Uslijedio je na drugoj strani pokušaj Špehara nakon kornera Matoša i odbijanca, ali niti Zelenika se nije morao previše namučiti da ulovi loptu (20'). Na puno težem iskušenju bio je Dreven kojeg su nakon solo prodora Pavičića pokušali svladati najprije Kolar, a onda i Šovšić, no golman Istre 1961 izašao je kao pobjednik iz oba dvoboja (33'). Uslijedio je udarac Ivančića koji je Zelenika izbio u korner (41'), da bi prvi dio susreta zaključio Doležal koji je nakon asistencije Andrijaševića pokušao svladati Drevena, ali domaći se golman nije dao iznenaditi (45'). (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter