Hat-trick Prelčeca za oproštaj od Amerike

Nikola Prelčec (A. ŠURAN/  www.nkistra1961.hr )
Nikola Prelčec (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr )

Nogometaši Istre 1961 zaključili su američki dio priprema za nastavak sezone u Prvoj HNL uvjerljivom pobjedom. Premda im je u "pet do podne" promijenjen protivnik te su umjesto najavljenog Grand Canyon Universityja snage odmjerili s Arizonom, "zeleno-žutima" to nije previše smetalo te su protivniku u mrežu 
pospremili četiri lopte, a svoju sačuvali netaknutom. Trostruki strijelac bio je Nikola Prelčec, a jedan je pogodak zabio Abdelhakim Bouhna, čime smo došli do zanimljivog podatka. Naime, od 11 golova što ih je pulski prvoligaš postigao u šest utakmica odigranih na američkom tlu, više od polovice, točnije šest, Prelčecovih su nogu djelo. Stoji da ih je pet postigao protiv dva najslabija protivnika, Arizone i Tucsona, stoji i da su dva bila s "bijele točke", ali isto tako stoji da niti jedan od njegovih suigrača nije zabio više od jednog pogotka, a prvi pulski topnik Theophilus Solomon još se tijekom ovih priprema nije upisao među strijelce.
 
Nametanje kvalitetom
 
Što se tiče Arizone, riječ je o klubu formiranom prije pola godine koji će uskoro krenuti u svoju premijernu sezonu u National Premier Soccer League. Radi se o četvrtom razredu američkog nogometa, iza Major League Soccer, North American Soccer League i United Soccer League, a u rangu s Premier Development League u kojoj nastupa Tucson, prijašnji protivnik Puljana. Kao i protiv Tucsona, i Arizoni je trener Marijo Tot suprotstavio igrače s manjom minutažom koji su se svojom kvalitetom lako nametnuli protivniku te stvorili puno prilika od kojih su četiri i realizirali. (Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Podijeli: Facebook Twiter