Hamilton i Rosberg predstavili bolid za novu sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton i njegov najljući suparnik i momčadski kolega iz Mercedesa Nijemac Nico Rosberg predstavili su uoči početka testiranja u španjolskom Jerezu novi bolid W06 za nadolazeću sezonu.

Sve do posljednje utrke u prošloj sezoni Lewis Hamilton i Nico Rosberg vodili su borbu za vozački naslov svjetskog prvaka u formuli 1, dok je njihova momčad bila nedodirljiva za ostatak konkurencije. Na kraju se Hamilton, koji je tijekom sezone ostvario 11 pobjeda, uspio othrvati Rosbergovom naletu, ali Nijemac je u sljedećoj sezoni spreman za novi napad na naslov.

"Znam kako je to kad pobjeđuješ i boriš se za naslov, ali znam i kakav je osjećaj izgubiti na kraju. To ne želim ponoviti. Prošlogodišnji rezultat mi je veliki motiv za nadolazeću sezonu", izjavio je Rosberg na predstavljanju automobila W06 s kojim će Mercedes krenuti u obranu momčadskog naslova. Sezona će započeti 15. ožujka utrkom u Melbourneu, a zasada je u F1 kalendaru planirano 20 stanica Svjetskog prvenstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter