Halilović, Jedvaj i Kovačić među 101 najboljih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski reprezentativci Mateo Halilović, Tin Jedvaj i Mateo Kovačić uvršteni su među 101 najboljih mladih nogometaša svijeta u izboru portala "101 Great Goals", koji listu najvećih nada svjetskog nogometa radi posljednje četiri godine nakon što je propao španjolski magazin "Don Balon".

Da bi bili uvršteni na listu igrači moraju biti rođeni nakon 1. siječnja 1993. godine, a lista je sastavljena po abecedi.

Halilović je uvršten na listu uz konstataciju kako se radi o pravom "wonderkidsu" koji nogometnim stilom nalikuje na Lionela Messija. Za Tina Jedvaja autori liste tvrde kako može igrati na svakoj poziciji u obrani što je i dokazao u dresu Bayer Leverkusena u Bundesligi i Ligi prvaka. Za Matea Kovačića piše kako se radi o tehnički iznimno nadarenom nogometašu koji je prvo ime milanskog sastava.

Na listi najboljih mladih igrača je niz već dokazanih imena kao što su Paul Pogba (Juventus), Jese Rodriguez (Real Madrid), Julian Draxler (Schalke), Munir El Haddadi (Barcelona), Mauro Icardi (Inter), Juan Iturbe (Roma), Adnan Januzaj (Manchester United), Romelu Lukaku (Everton), Marquinhos (PSG), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool).

Listu najboljih mladih nogometaša svijeta godinama je radio španjolski magazin "Don Balon", a nakon što je 2011. zbog financijske krize prestao izlaziti, tradiciju je nastavio portal "101 Great Goals" (www.101greatgoals.com) (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter