Hajduku Estonci,Lokomotiva s Velšanima,Rijeka protiv Makedonaca ili Škota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ždrijeb klupskih europskih nogometnih natjecanja koji je održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e u Nyonu zaključen je izvlačenjem parova 2. pretkola Europske lige, u kojem je Rijeka doznala da će igrati protiv boljeg iz dvoboja makodenske Škendije i škotskog Aberdeena.

Rijeka će u prvoj utakmici biti domaćin 16. srpnja, a tjedan dana poslije gostovati u Makedoniji ili Škotskoj.
 
Prođe li Hajduk prvu prepreku, estonski Sillamae Kalev, u 2. pretkolu će igrati protiv pobjednika sraza islandskog Vikingura i slovenskog Kopera. Hajduk bi u prvoj utakmici 2. pretkola gostovao, a uzvrat igrao na Poljudu.
 
Lokomotivu će u slučaju ukupne pobjede nad velškim Brougthonom u 1. pretkolu Europske lige, na drugom koraku čekati grčki PAOK. Prva utakmica bila bi odigrana u Zagrebu, a uzvratna u Solunu.
 
Rijeka je zbog odličnih nastupa u Europskoj ligi imala status nositelja u 2. pretkolu.
 
Za plasman u grupnu fazu Europske lige Riječani bi trebali pobijediti tri suparnika, dok bi Hajduk i Lokomotiva imali dvije utakmice više.
 
Utakmice 3. pretkola na rasporedu su 30. srpnja i 6. kolovoza, a utakmice za ulaz u grupnu fazu igrat će se 20. i 27. kolovoza. Grupna faza započinje 17. rujna, a novog pobjednika Europske lige saznat ćemo 18. svibnja 2016. na stadion St, Jakob-Park u Baselu. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter