Hajduk u Funtani, Istra 1961 u Požegi

Funtana će ugostiti splitski Hajduk (D. KLARIĆ/CROPIX)
Funtana će ugostiti splitski Hajduk (D. KLARIĆ/CROPIX)

Poznati su parovi šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Među 32 kluba koja su ostala u lovu na "Rabuzinovo sunce" tri su istarska predstavnika, a dirigirani ždrijeb je odlučio da će Funtana ugostiti splitski Hajduk, Novigrad Inter iz Zaprešića, dok će Istra 1961 gostovati u Požegi kod tamošnje Slavonije.

Funtanjanima su se tako ispunile želje, jer netom po okončanju utakmice pretkola protiv Podravine iz Ludbrega, strijelac i asistent na tom ogledu Marinko Fedotov na pitanje koga bi željeli u prvom kolu rekao je samo jednu riječ - Hajduk. Želja mu se ostvarila, a sad Funtanjanima preostaju slatke brige gdje smjestiti sve one gledatelje koji će željeti uživo pogledati splitske "bile".

Trećeligaš Novigrad je u pretkolu u gostima svladao bivšeg prvoligaša Lučko, a sad na Laco stiže još jedan klub koji je ne tako davno bio član elitnog hrvatskog nogometnog razreda, zaprešićki Inter. Teška, ali ne i neprelazna prepreka za moćnu družinu Damira Milinovića.

Što se tiče Istre 1961, ona je doživjela svojevrsni "deja vu" jer je i prošle sezone u šesnaestini Kupa gostovala kod požeške Slavonije. Lani su "zeleno-žuti" teškom mukom slavili s 2:1, pogotkom što ga je Sandi Križman postigao u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena, očekuje se da ove godine puleni Igora Pamića svoje navijače poštede nepotrebnog nerviranja i puno lakše "preskoče" trećeligaša iz Požege.

Planirani termin odigravanja susreta je srijeda, 24. rujna. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter