Gregov: Split nam je pokazao put

(T. DUBRAVEC/ CROPIX)
(T. DUBRAVEC/ CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 oprostit će se u nedjelju od "Drosine", barem što se tiče ove sezone, utakmicom u kojoj će nasuprot njih stajati osvajači dvostruke krune, igrači Dinama.

Nakon što su već davnih dana osigurali naslov prvaka, "modri" su u srijedu, puno teže nego što su to očekivali, stigli i do pehara namijenjenog osvajaču Hrvatskog Kupa. Mučio je splitski David zagrebačkog Golijata punih 120 minuta, doveo utakmicu do kaznenih udaraca, no onda mu je u presudnom trenutku zakazala praćka, odnosno u dva navrata prebacila cilj i slavlje Dinamovih igrača moglo je započeti.

- Svi smo očekivali da će to biti malo drugačija utakmica, da će je Dinamo puno lakše riješiti, malo je tko očekivao da u 120 minuta neće zabiti pogodak. No, Split se predstavio kao čvrsta i koncentrirana momčad koja me je ugodno iznenadila i pokazala nam put kojim trebamo poći u nedjelju - rekao je Šime Gregov, stoper Istre 1961. - Vidjeli smo da kad je obrana koncentrirana i kad je igra cijela momčad, kao što i mi znamo, Dinamo se može zaustaviti. Split je to uspio napraviti na Maksimiru, mi igramo doma i s te bi nam strane možda trebalo biti i malo lakše, premda je upitno da li će protiv nas igrati ona momčad koja se suprotstavila Splićanima.

Dinamo stiže na "Drosinu" s dvije zahtjevne utakmice u nogama odigrane unutar četiri dana, jer bez obzira što današnji Hajduk nije ni sjena nekadašnjeg "majstora s mora", derbi je uvijek derbi.

- Sigurno je da su se potrošili protiv Hajduka, a sad su sa Splitom igrali produžetke, to je pola sata igre više i nadamo se da će to ostaviti nekog traga na njima. U tome možda leži naša šansa, ali nitko ne misli da će biti lako i mi koji smo zdravi, koji ćemo moći igrati, morat ćemo dati sve što je u našoj moći da uzmemo taj bod koji bi nam mogao puno značiti - istaknuo je Gregov, koji ne očekuje da će "modri" biti opušteni.

- Dinamo lovi taj rekord, želi okončati sezonu bez poraza tako da mislim da si neće dopustiti neki preveliki luksuz, preozbiljna je to momčad. Puno će ovisiti o tome tko će igrati, kome će trener Mamić dati priliku, jer ako promijeni dosta igrača oni koji uđu sigurno će se htjeti dokazati pa bi utakmica mogla naličiti onoj protiv Rijeke na Kantridi, kad ih je falilo pet-šest i ispalo je na kraju gore za nas nego da su bili kompletni. Zadnje su utakmice, dolazi nova sezona i svi će se "trgati" kako bi se dokazali i osigurali si ostanak u Dinamovoj svlačionici.(I.CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter