Gregov: S bodom protiv Rijeke bih bio zadovoljan

(D. PERAČIĆ/CROPIX)
(D. PERAČIĆ/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 brzo su morali iz misli potisnuti reprezentativnu pauzu jer im povratak u prvenstvenu kolotečinu donosi susjedski derbi, gostovanje na Kantridi koje će odraditi danas s početkom u 19 sati. Okruglih deset puta "zeleno-žuti" su se podno riječkih stijena borili za prvenstvene bodove i niti se jednom nisu osladili punim plijenom.

Pet puta slavila je Rijeka, a pet puta su momčadi podijelile bodove, posljednji put 8. prosinca 2013. godine. U proteklih deset mjeseci još su jednom puleni Igora Pamića pohodili Kantridu, proljetos na prvoj utakmici polufinala Kupa kad su također slavili Riječani. Sve ove činjenice sugeriraju samo jedno, da pulskog prvoligaša danas očekuje težak dvoboj u kojem će im bod biti "velik kao kuća".

- Osobno bih s bodom bio zadovoljan - mišljenje je Šime Gregova, stopera rođenog u Zadru koji je upravo protiv Rijeke u trećem kolu debitirao u dresu Istre 1961. - Igramo na njihovom terenu i pred njihovom publikom koja ih nosi, protiv kluba koji je iz utakmice u utakmicu sve bolji te nas očekuje stvarno težak posao, ali na "Drosini" smo pokazali da im se možemo suprotstaviti, nesretno izgubili golom primljenim iz penala i sad je na nama da ponovimo to izdanje. Riječka momčad se trenutno nalazi u odličnoj formi, na svakoj poziciji pokriveni su s dvojicom kvalitetnih igrača koji su se dokazali i kroz reprezentaciju i kroz europske nastupe.

Mnogi od njih jaki su u igri "jedan na jedan" i teško je nabrojati od koga će nam i s kojih sve strana prijetiti opasnost. To što su u srijedu igrali u Kupu neće im biti otežavajuća okolnost jer imaju širok igrački kadar i trener Kek može si dozvoliti luksuz da iz te momčadi ne računa na sedam-osam igrača tako da umor kod njih neće biti prisutan. Na nama je da budemo kao jedan, tako moramo disati, raditi i boriti se jer je to jedini način na koji se s Kantride možemo vratiti neporaženi.

Na posljednjih sedam međusobnih susreta današnjih protivnika Rijeka je upisala šest pobjeda i jedan remi. Kao zanimljivost stoji činjenica da su u pet posljednjih dvoboja "zeleno-žutu" mrežu zatresla samo dvojica igrača, Kramarić pet puta i Krstanović tri puta. Usto, Kramarić je u ovom trenutku vodeći strijelac lige s 13 pogodaka, tri više nego što ih je postigla cijela momčad Istre 1961.

- Osim što je najbolji strijelac lige, Kramarić je u dva nastupa za reprezentaciju zabio dva gola i sigurno je pun samopouzdanja. Riječ je o kompletnom igraču kojeg krasi odličan "lažnjak" i onaj tko ga bude čuvao morat će biti strpljiv kako ne bi "pao" na njegove finte - otkrio je Gregov, koji će sa suigračima trebati obratiti pažnju na još jedan problematičan detalj, a to su prekidi. - Gdje god sam dosad igrao, u bilo kojem klubu, prekidi su nam predstavljali problem, a nastavilo se tako i u Puli. Kao da nam nedostaje malo koncentracije, malo ozbiljnosti u tim trenucima koji mogu odlučiti pobjednika, ali to su stvari koje će se po meni riješiti kroz utakmice, odnosno kad se do kraja uigramo. Radimo na tome na treninzima i kad utakmica dođe sve se zna, tko treba gdje stajati i na koga mora obratiti pažnju. Visinu imamo, tu smo Vučko, Graf, ja i sad je sve samo stvar pristupa. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter