Gregov: Danas ćemo vidjeti kako stoje stvari

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Tko se jednom opeče, taj puše i na hladno. Toliko puta ponovljena poslovica jučer je bila aktualna i u Medulinu gdje se nogometaši Istre 1961 pripremaju za nastavak prvenstva i gdje su im na meniju trebala biti servirana dva treninga. Međutim, puhalo je jako jugo, dosadna kiša natapala je Arenaturistove terene i trener Igor Pamić nije želio riskirati nikakvu ozljedu u završnoj fazi priprema te su stoga njegovi puleni jutro umjesto na terenu, proveli u hotelu. U zamjenu za jutarnji trening, "zeleno-žuti" su dobili sastanak koji se odužio sve do ručka, a onda su nakon popodnevnog odmora ipak izašli na medulinsku "trojku".

- Taman smo uspjeli zaliječiti zdravstvene probleme koji su nas mučili, još samo Radonjić nije u kadru i stoga je trener odlučio da nema potrebe ništa riskirati te smo umjesto jutarnjeg treninga održali sastanak na kojem smo popričali o aktualnoj situaciji. Ipak se bliži prvenstvo i normalno je malo proanalizirati trenutačno stanje, pa je bilo riječi o svemu, o kompletnim pripremama, taktici i onom što nas očekuje - otkrio nam je Šime Gregov, stoper Istre 1961. - Trener nam je rekao da je zadovoljan našim radom, odnosom prema treningu i zadacima koje je postavio pred nas, ali i da moramo biti oprezni jer pripreme su jedno, a prvenstvo nešto sasvim drugo.

Neki od odgovora kako će "zeleno-žuti" izgledati kad krene ono pravo mogli bi dobiti već danas, na "generalki" protiv Domžala koja će se odigrati u Medulinu s početkom u 15 sati. Domžale su prezimile na prvoj poziciji Prve slovenske lige, s tri boda više i utakmicom više od Maribora koji je jesenas nastupao u Ligi prvaka i to bi mogao biti pokazatelj da Istru 1961 danas očekuje kvalitetna provjera tijekom koje bi Paminjo trebao otkriti većinu karata s kojima će šest dana kasnije zaigrati u Splitu.

- Vidjet ćemo kakve su trenerove zamisli, ali za očekivati je da će protiv Domžala zaigrati većina igrača koji bi trebali istrčati protiv Splita. Noge su nam još malo teške, nismo još uspjeli uhvatiti potrebnu svježinu nakon teških treninga koji su ostali iza nas, ali to nam ne bi smjelo smetati da protiv odlične momčadi kao što su Domžale pokažemo gdje smo i kako dišemo. To je i glavna svrha te utakmice, da vidimo kako trenutačno stvari stoje, a potom kreće prava borba - istaknuo je nogometaš Istre 1961 koja je na pripremama odigrala šest utakmica i upisala šest pobjeda.

- Premda svi protivnici nisu bili u našem rangu te samim tim niti adekvatno mjerilo naše kvalitete, mislim da moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Uvijek je dobro pobjeđivati, stvarati pobjednički mentalitet koji će nam pomoći u nastavku sezone, ali samo ako tu atmosferu i igru prenesemo u prvenstvo. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter