Grand Prix Laguna: Start u nedjelju u 11 sati iz Funtane

Zvonimir Jelinić, Vinko Polončić, Dean Krizmanić, Nenad Velenik i Bruno Maltar (I. GRGAT)
Zvonimir Jelinić, Vinko Polončić, Dean Krizmanić, Nenad Velenik i Bruno Maltar (I. GRGAT)

Nakon zimske pauze biciklizam se ponovno vraća na istarske prometnice, utrkom profesionalaca na 3. izdanju Grand Prixa Laguna. Ova jednodnevna utrka, predstavljena na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u porečkom hotelu Laguna Molindrio, održava se u vrijeme priprema za glavnu natjecateljsku sezonu pa je odlična prilika domaćim i inozemnim klubovima da testiraju formu. Utrka počinje u nedjelju sa startom u 11 sati u Funtani i ciljem u Zelenoj Laguni, a ruta će prolaziti kroz gradove i mjesta srednje i sjeverozapadne Istre i tako potvrditi status idealne i kvalitetne destinacije za cestovni biciklizam kroz veći dio kalendarske godine, rečeno je na konferenciji na kojoj su uz sportskog direktora tima Kamen Meridiana iz Pazina Vinka Polončića prisustvovali i direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik, projektni menadžer u sektoru marketinga Plave Lagune Dean Krizmanić, te biciklisti Bruno Maltar i Zvonimir Jelinić.

Izmijenjena trasa

- Grand prix Laguna je utrka međunarodna karaktera Svjetske biciklističke organizacije UCI, otvorena za bicikliste u kategorijama Elite i U-23, a na potonjoj će sudjelovati čak 160 vozača u 20 ekipa - rekao je uvodno Polončić, pritom napomenuvši da će nastupiti vozači iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Italije, Srbije, Njemačke, Švicarske, Bijelorusije i drugih, pa se očekuje zanimljiva borba.

Ovogodišnje treće izdanje obilježit će i male promjene trase, prvenstveno zbog radova na Bujštini, pa će tako karavana biciklista prolaziti iz Funtane prema Poreču, dalje prema Žbandaju, Baderni, Tićanu, Porte Portonu, Bužiniji, Novigradu i Dajli do Umaga, te nastaviti dalje kroz Krasicu prema Motovunu, Karojbi, Katunu, Tinjanu, ponovno kroz Badernu prema Limskom kanalu, te kroz Vrsar i Funtanu s ciljem u Zelenoj laguni gdje se prvi vozači očekuju oko 14.50 sati.

Baza zimskih priprema

Dean Krizmanić je u ime Plave Lagune izjavio da im je iznimna čast ugostiti biciklističke profesionalce u svojim objektima, jer se time samo potvrđuje već razrađen plan te tvrtke k razvoju sportskog turizama. Osim ove manifestacije u narednom periodu bit će kroz svoju infrastrukturu domaćini i sudionicima biciklističke utrke Laguna Poreč, drugog polumaratona, jesenskog maratona…

Direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik, nadovezavši se na dolazak ekipa, spomenuo je kako oni već 15 godina kontinuirano daju potporu razvoju biciklističkih projekata na ovome području. Cilj im je da Poreč postane baza zimskih turističkih priprema za sve sportaše, pa je ovom prigodom iskoristivši prisustvo medija, apelirao na sve sudionike u prometu na strpljenje dok će karavana prolaziti cestovnim pravcima.

Maltar: Zahtjevna konfiguracija staze

Novinarima su se predstavili i vozači domaće Kamen Meridiane. Bruno Maltar tom je prigodom izjavio da je ovo otvorena trka na kojoj je lani zauzeo 20. poziciju i da je teško predvidjeti tko će zapravo pobijediti jer je konfiguracija terena veoma zahtjevna, a vjerojatno je najteža dionica ona od Umaga do Oprtlja. Njegov klupski kolega Zvonimir Jelinić Zvonimir koji je donedavno vozio za jednu američku ekipu, rekao je kako se nada ostvariti što bolji plasman, iako boluje od dijabetasa. Zacrtana trasa nadasve mu je zanimljiva, a da svatko može ostvariti svoj cilj potvrđuje da niti bolest ne može predstavljati prepreku k tome ostvarenju. (Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter