Goran Tomić novi trener Istre 1961?

 Goran Tomić  (N. STIPANIČEV/ CROPIX)
Goran Tomić (N. STIPANIČEV/ CROPIX)

Odlaskom Andreja Panadića s klupe Istre 1961, svega par dana prije drugog prvenstvenog kola i derbija s Rijekom, gostovanje na Rujevici potisnuto je u drugi plan. Glavna nogometna tema na Poluotoku postalo je ime novog trenera ''zeleno-žutih''. Tko će to zamijeniti Panadića koji nakon negativnog rekorda u prošloj sezoni i sretno izborenog ostanka nije preživio pritisak ulaska u novo natjecanje? Kome će Uprava pružiti odgovornost da postane četvrti ''coach'' u ''američkoj'' eri pulskog prvoligaša, nakon Igora Pamića, Roberta Rubčića i netom otpisanog Andreja Panadića?

Zasad se kao najozbiljniji kandidat za tu funkciju ističe Šibenčanin Goran Tomić. Koje su ostale opcije? Na vezi je ponovno trener Gorice Damir Milinović s kojim se razgovaralo još zimus, a u klubu bliskim krugovima zanimljivo odjekuju imena Lokomotivinog trenera Marija Tokića, te U-19 izbornika Ferde Milina.

- Ništa do petka – eksplicitno je naglasio tehnički direktor Igor Žiković po pitanju trenutka konačnog odabira. On ovih dana teško dolazi do daha, jer trenersko mu je pitanje samo novi teret u svakodnevnim pregovorima s igračima čiji se transferi nastoje realizirati, ali se produljuju iz dana u dan. Najbolji je primjer dogovor s Goranom Parackim koji bi vrlo brzo trebao dobiti završni epilog.

U cijelom je tom košmaru Panadićev dosadašnji pomoćnik, 41-godišnji Alen Šušnić, prihvatio zadatak da pripremi momčad za susjedski okršaj s Rijekom i što bezbolnije odradi ovaj tranzicijski period. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter