Glover: Više nemamo problema s dugovanjima, ali ni isprika

Michael Glover (M. MIJOŠEK)
Michael Glover (M. MIJOŠEK)

Zbog kombinacije poslovnih razgovora i obiteljskih obaveza, izvršni direktor Istre 1961 Michael Glover već duže vremena nije boravio u Hrvatskoj. Nije ni uživo prisustvovao dramatičnoj završnici prvenstva i dvobojima protiv Šibenika, već opjevanom Collinsovom promašaju koji je pružio novu poslovnu šansu američkoj kompaniji čija su ulaganja u prvih godinu dana boravka u Puli financijski konsolidirala klub, ali nisu ponudila očekivani pomak na rezultatskom planu.

Dakle, gospodine Glover, kako s odmakom komentirate traumatičan završetak protekle sezone, potpuno suprotan Vašim željama i najavama?

- Posljednjih nekoliko mjeseci kidali smo živce, ali na kraju je momčad ipak pokazala karakter da se na ovaj ili onaj način spasi. Trudim se ostaviti iza sebe tu sezonu u kojoj smo na vrlo bolan način naučili neke stvari, pouke za budućnost. Naučio sam i da moj entuzijazam treba biti u okvirima realnog, s respektom prema izazovima natjecanja. Uz te spoznaje, radujem se nastavku ove priče.

U međuvremenu su počele pripreme za novu sezonu, unaprijed označenu - sezonom iskupljenja. Prije nego krenemo govoriti o konkretnim planovima, zbunjuje što još uvijek nije definirana osoba zadužena za sportski menadžment, nakon što se Mario Rubeša očito distancirao od te funkcije. Možete li nam konačno pojasniti odnose u sportskom sektoru?

- Kao prvo, ne bih volio da se sva krivica svali na Rubešina leđa, jer radili smo kao kolektiv i trebamo zajedno preuzeti odgovornost. Ni u buduće cijeli taj proces neće ovisiti o jednoj osobi. Mogu reći da će novosti biti, do konca tjedna obznanit ćemo vam sve organizacijske promjene koje će vam razjasniti cjelokupnu situaciju. Iako, naglasio bih da se najviše želim osloniti na procjenu trenera, jer nema smisla dovoditi igrače koji se ne uklapaju u njegovu koncepciju. U redu, nekad je nužno pronaći kompromis, no u slučaju da ne uvažimo njegov prijedlog to neće biti zato što nemamo taj novac, već zato što procjenjujemo da neki igrač ne vrijedi toliko. Nažalost, nismo u poziciji dati treneru odriješene ruke, to je pitanje poslovne odgovornosti i financijskog opstanka. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter