Glover: U Puli želimo izgraditi polivalentan kompleks


Prije nešto više od mjesec dana američka grupacija, koju predstavlja odvjetnik Michael Glover, preuzela je pulskog nogometnog prvoligaša Istru 1961. Javnost je s velikim očekivanjima dočekala ulazak američkog kapitala u Zeleno-žute, mnogi su mislili da će Istra 1961 odmah pokupovati sve što vrijedi na nogometnim terenima, drugi su, pak, bili skeptični prema naporima nove uprave. Kako je za naš list novi vlasnik već pojasnio sportsku viziju koju namjerava ostvariti, ovog puta zanimalo nas je kakve planove američka grupacija ima na bivšem vojnom poligonu na Marsovom polju, gdje se prema naznakama namjerava realizirati projekt nogometnog kompleksa s nekoliko nogometnih igrališta i medicinskim centrom izvrsnosti.

Pojasnite nam što točno namjerava Vaša grupacija, koja je preuzela NK Istru 1961, realizirati na Marsovom polju

- Projekt koji moja grupa namjerava izgraditi je kompleks od pet terena, sportsko-znanstveno-medicinski centar i hotel. Prostor koji nam je trenutno dostupan na Marsovom polju je nedovoljan da se izgradi ono sto smo mi predvidjeli. Kao rezultat toga imamo još puno posla za napraviti, u suradnji s Gradom i raznim državnim agencijama, kako bismo došli do zadovoljavajuće veličine terena na Marsovom polju da bi se projekt, koji smo zamislili, realizirao. Ovo je proces koji će potrajati određeno vrijeme. Ono što mogu reći je da smo spremni krenuti s ovim projektom bilo kojom brzinom koju nam omoguće državne agencije.

Da li će budući kompleks biti u službi NK Istre 1961 ili je zamisao njima privući druge nogometne klubove na pripreme

- Prvi, i najvažniji, cilj projekta Marsovog polja je da bude za korištenje NK Istre 1961 i klupske omladinske škole (za dječake i djevojčice). To znači za treniranje, utakmice i turnire omladinske škole. Ideja je da Pula postane najpoželjnija destinacija u cijeloj Europi za nogometne pripreme, a po prvi put postane i najpoželjnija destinacija za sportsku znanost i medicin

Da li već imate izrađeno idejno rješenje budućeg Centra medicinske izvrsnosti

- Imamo arhitektu s kojim radimo na istraživanju različitih opcija, ali nemamo specifične planove u ovom trenutku. Razlog za to je jednostavan. Još uvijek nemamo veličinu i dimenzije prostora na kojem ćemo graditi niti još imamo potvrdu od određenih državnih agencija sto se tiče Marsovog polja. (RAZGOVARAO GORAN ROJNIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA, 21, SRPNJA 2015.


Podijeli: Facebook Twiter