Glasni navijači i ženski voditelj pobjednička formula

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Na 26. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2014 – Suzuki Motortech" jučer su na rasporedu bili dvoboji drugog kola. Očekivalo se da će zavidna efikasnost od preko četiri pogotka po susretu početi opadati nakon što su družine koje su na parket Doma sportova "Mate Parlov" istrčale sa sloganom "važno je sudjelovati" zapele već na prvom filteru, ali to se nije dogodilo. Štoviše, više nego dobro ispunjene tribine i jučer su mogle uživati u odličnim potezima majstora malog nogometa, ali i vidjeti ono najvažnije – mnoštvo golova. Za podizanje prosjeka pobrinuli su se hakleri s Monvidala okupljeni u ekipu Netko iz mase Beer Club, koji su nakon 4:0 u prvom kolu, drugu prepreku, pomorske policajce kamuflirane pod imenom BVB, torpedirali s 9:1.

Vodeći strijelac

- Ne bih rekao da nam je ždrijeb u prva dva kola dodijelio loše ekipe, prije bih ih nazvao protivnicima po mjeri, no dobro smo se spremili za "Ulicu" i jučerašnju utakmicu smo stvarno odlično odigrali. Presretan sam i mogu jedino čestitati svim dečkima – rekao je Bernard Klančar, koji je nakon dva pogotka u prvom kolu jučer triput zatresao protivničku mrežu te tako izbio na vrh liste strijelaca. – Došlo je to kao plod rada cijele ekipe, ne bih sebi pripisao sve zasluge jer da suigrači nisu radili za mene, ne bi bilo ni mojih golova. I Livović je tu odmah do mene, on je zabio po dva gola na svakoj utakmici.

Uz raspucane igrače, Netko iz mase ima i jednu od ponajboljih navijačkih skupina viđenu na ovogodišnjoj "Ulici".

- Svaka im čast, samo neka tako nastave i dalje. Jučer su stvorili odličnu atmosferu, a vjerujem da će u sljedećem kolu biti još bolja – nije dvojio prvi topnik ekipe koju krasi još jedna karakteristika, a to je da imaju najljepšeg voditelja na turniru koji je svoje igrače pripremio do te mjere da im tijekom utakmice ne treba reći niti riječ, samo sjedne na klupu i pusti da stvari teku svojim tijekom. – Željeli smo biti posebni po nečemu i stoga smo izabrali curu da nam bude voditelj ekipe. Nina Ćurić je djevojka jednog našeg suigrača, Ivana Črnca, našminka se u svlačionici, sjedne s nama na klupu i to je to, njen posao je gotov.

Petarda za poklon

Treće kolo dečki iz Monvidala igraju u nedjelju protiv boljeg iz ogleda Jaša i Elektro Percana.

- Oni igraju danas i doći ćemo svi u dvoranu, pogledati tu utakmicu i potom se pripremiti za pobjednika najbolje što znamo. Koga bi voljeli za protivnika? Iskreno, svejedno nam je, ne zamaramo se previše drugima. Nismo si zacrtali nikakve ciljeve, došli smo na "Ulicu" pa što napravimo, napravimo. Možda zbog toga i igramo tako dobro, jer si nismo postavili nikakve imperative – zaključio je Klančar.

Kao uvod u najefikasniju utakmicu dana, ekipa okupljena pod imenom dječje igraonice Peekaboo nije imala previše milosti za DLD motore II, mahom 15-godišnjake kojima je poklonila samo jednu igračku – petardu. Ni u sljedećim susretima nije bilo previše neizvjesnosti pa je tako porečka Palestra predvođena trostrukim strijelcem Josipom Bagarićem lakše od očekivanja preskočila Lišjeru kod Koste, dok se jedan od nekolicine El stilova koji nastupaju na "Ulici" još lakše razračunao s Geom. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter