Generalka nije oduševila, ali je zaslužila prolaznu ocjenu

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Generalna proba pulskog prvoligaša nije oduševila, ali je zaslužila prolaznu ocjenu. Na stadionu u Umagu svladani su stari sparing-partneri iz Nove Gorice, igrački nastup nije bio impresivan, više korektan, no određeni pomak ipak se nazire.

Ako ništa drugo, igrači se bolje poznaju i bolje pokrivaju, a uvjerljiva pobjeda dobro će doći kao podstrek. Iako su Puljani opet krenuli uspavano, sporo se otvarali i čak dopustili Slovencima nekoliko neugodnosti pred vratima Brkića, to je trajalo tek petnaesetak minuta, nakon čega su s dvije brze akcije već do poluvremena stvorili rezultatski kapital i u nastavku uz pojedine rotacije rutinski dočekali konac utakmice. Možda se pod pojmom ''generalke'' očekivalo više, no s obzirom na specifično ubrzan početak prvenstva, pitanje je da li se više i moglo.

U igračkom smislu utakmica u Umagu nije otkrila ništa novog, potvrđena je trenutna početna postava, s otvorenim pitanjem desnog beka (Mišić ili Pavlović, jučer svaki po poluvrijeme, Pavlović uvjerljiviji) i tek privremenom promjenom u veznom redu gdje je zbog lakše ozljede pošteđen Josip Vuković. Umjesto njega je od prve minute u sredini zaigrao Muamer Svraka, iako mu je forma još daleko od prave jučer je pokušao nešto istrčati, očekivano je zamijenjen na poluvremenu, ali je zato u 45 minuta igre pokazao potez, hranio dugim loptama i to u akcijama kod oba gola.

Prvi je (opet) poentirao Heister, oštrim udarcem s ruba kaznenog prostora, desnom nogom u bliži kut. Prethodno je lijepo ''slomio'' protivničkog beka, bila je to fina akcija započeta izvrsnom dugom loptom Svrake, uz doprinos Darija Tomića koji je dobro odvukao ''svog'' igrača. Slatke muke po lijevoj strani već su prožvakana tema, opet je Tomić zauzeo ofenzivniju poziciju, Heister svejedno zabija, u jednom trenutku zamijenili su uloge i opet je dobro izgledalo. (Dameo RAMIĆ - KOVAČIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter