Finale Ćorić - Monfils bio bi kruna turnira

Carlos Moya (M. MIJOŠEK)
Carlos Moya (M. MIJOŠEK)

Carlos Moya, peterostruki pobjednik "Konzum Croatia Opena", vraća se u Umag gdje je počasni građanin. Dobitnik odlikovanja reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara, u srijedu, 29. srpnja, igrat će ekshibiciju sa Šveđaninom Magnusom Normanom, pobjednikom 1999. godine, danas trenerom Stana Wawrinke, pobjednika Roland Garrosa. Bit  će to dvoboj nekad prvog i drugog tenisača svijeta.

- Za taj umaški centralni teren vežu me prekrasna sjećanja. Bit će uzbudljivo zaigrati opet na terenu gdje sam proživio nevjerojatne emocije, pred tom prekrasnom publikom. Bit će to šou, ali pokušat ću pobijediti - kaže Carlos Moya, koji je u tenisku mirovinu otišao 2010. zbog kroničnih problema sa stopalom.

Vaša prva reakcija kada ste saznali da biste mogli zaigrati na ekshibiciji u Umagu?

- Bio sam prilično sretan jer Umag je jedan od mojih najdražih turnira. Pet puta sam bio pobjednik, ali najvažnija stvar je što sam tamo proveo prekrasne trenutke, uživao sam u svakom umaškom nastupu za vrijeme karijere. Ljudi su svaki put bili sretni zato što igram u Umagu, a ja sam bio sretan što sam tamo. Već nekoliko godina razmišljam kako bi se bilo lijepo vratiti, vjerujem da ću opet uživati.

Što je za vas toliko posebno u Umagu kada ste četvrtinu naslova osvojili baš tamo? Zovu vas "kralj Umaga".

- U prvom nastupu, kao kvalifikant, izgubio sam od Alberta Berasateguija u prvom kolu u "tie breaku" trećega seta. No, osjetio sam da se radi o posebnom mjestu. Podržali su me gledatelji, a tadašnji direktor Slavko Rasberger mi je nakon meča rekao da ću osvojiti turnir. Bio je u pravu, uspio sam to već dogodine. Za mene je Umag bio odmor, za kojeg sam igrao i tenis. Sve je bilo idealno, hotel blizu terena, većinom sam igrao večernje mečeve, plaža je bila nadohvat ruke. Mogao sam se opustiti. To je bio ključ svih umaških uspjeha.  (Zlatko HORVAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter