FFC 11: Nova pobjeda Igora Jurkovića

Igor Jurković (M. MIJOŠEK)
Igor Jurković (M. MIJOŠEK)

Igor Jurković, porečki kickboksač, nastavlja nizati pobjede. Nakon što je prije nepunih mjesec dana u zagrebačkoj Areni nokautom u prvoj rundi svladao Nizozemca Michaela Duuta, 28-godišnji član porečkog Kinga u Osijeku je stigao do nove pobjede, svoje 49. od 56 odrađenih mečeva u karijeri, 31. nokautom.

Na borilačkom spektaklu "Final Fight Championship 11" Jurković je u glavnoj borbi večeri svladao srpskog borca Jovana Kaluđerovića prekidom nakon minute i 47 sekundi u prvoj rundi te tako na najbolji mogući način najavio svoj sljedeći nastup u "Gloryju" koji ga očekuje 3. svibnja u Denveru.

U najavi borbe s Kaluđerovićem "istarski ratnik" je rekao da nema namjeru čekati što će njegov protivnik uraditi već da želi što prije završiti borbu i tu je taktiku proveo u djelo.

Istina, na samom početku borbe Kaluđerović je svojim najjačim udarcem, desnim krošeom, uspio malo i uzdrmati Jurkovića, no pulen Leonarda Komšića brzo je uzvratio udarcem koljenom nakon kojeg je sudac, premda je ovaj ostao na nogama, bio prisiljen brojati njegovom protivniku.

Kad je borba nastavljena, uslijedio je snažni "middle kick" desnom nogom u jetru od kojeg su Kaluđeroviću klecnula koljena te je završio na podu, a Jurković je odmah započeo sa slavljem svjestan da je priči kraj.

I nije pogriješio, jer se njegov protivnik više nije ustao, barem ne na vrijeme da nastavi borbu. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter