Fešta na Lacu je zagarantirana

Paolo Grbac (M. MIJOŠEK)
Paolo Grbac (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Hajduka ove su godine česti gosti istarskog poluotoka, na radost njihovih vjernih navijača kojih ne manjka s ove strane Učke. Uz uobičajene posjete "Drosini" i borbu za prvenstvene bodove, splitskim "bilima" tekuća sezona Kupa Hrvatske zasad donosi samo srazove s istarskim klubovima. Krenulo je u šesnaestini finala kad su gostovali u Funtani kod istoimenog četvrtoligaša, a nastavit će se danas u osmini finala kad će na teren istrčati malo sjevernije, u Novigradu gdje ih, s početkom u 14 sati, čeka trenutno četvrtoplasirana momčad trećeligaškog zapada. Nekim od članova novigradske svlačionice ovo neće biti prvi dvoboj protiv "majstora s mora", među njih spada i Paolo Grbac koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri u dresu Istre 1961 dvaput igrao protiv Hajduka i dvaput izgubio. Na Poljudu 24. srpnja 2010. godine utakmica je okončana rezultatom 6:1, na "Drosini" 13. kolovoza 2011. godine bilo je 0:3, možda će treća biti sreća.

- Hajduk je velika momčad, veliko ime i trebat ćemo danas biti jako pametni - ustvrdio je Paolo Grbac. - Mi smo trećeligaši, oni su prvoligaši, ali bez obzira što nastupamo u nižem rangu možemo reći da imamo dobru momčad, pokazali smo to i protiv Intera i protiv Lučkog te smo spremni da se dokažemo i protiv Hajduka. Nema nikakvog straha, smireni smo i jedva čekamo da pokažemo što znamo u utakmici u koju ćemo ući bez ikakvog presinga jer u njoj nemamo što za izgubiti, a možemo puno toga dobiti. Spreman je teren, spremne su tribine i atmosfera će biti prava, nitko u to ni ne sumnja, kao ni da će se danas u Novigradu odigrati jedna dobra utakmica.

O motivu s kojim će Novigrađani ući u današnji dvoboj ne treba trošiti previše riječi.

- Što će nam veći motiv od igranja protiv Hajduka, jedne od najboljih i najslavnijih momčadi u Prvoj ligi. Ima u našim redovima dosta igrača koji nikad još nisu igrali ni približno sličnu utakmicu ovoj koja nas danas očekuje, pred punim tribinama, protiv prvoligaša i sigurno će biti malo respekta prema Hajduku, to je normalna stvar, ali vjerujem da će on nestati kako utakmica bude odmicala. Kad prođe prvi pas, odigra se nekoliko akcija, proći će ta početna trema i sigurno ćemo onda pokazati što znamo - uvjeren je Grbac. - Treba biti realan i reći da su nogometaši Hajduka veliki favoriti, o tome nema potrebe niti razgovarati, ali sigurno je da se mi nećemo predati bez borbe te ako nas žele pobijediti, morat će se dobro pomučiti.

Ako će danas nešto biti od presudne važnosti za Novigrađane, to je da pod svaku cijenu izbjegnu rano primljeni pogodak, jer sa svakom minutom koju uspiju sačuvati svoju mrežu netaknutu, rasti će nervoza u gostujućim redovima te samim tim i njihove šanse da stignu do čuda, pobjede nad Hajdukom.

- O tome stalno pričamo, da ne smijemo dopustiti Hajduku da povede u ranoj fazi utakmice jer bi mu to dodatno podiglo krila. No, to ne znači da ćemo svi mi stati u naš kazneni prostor i razmišljati samo o obrani, naprotiv, pokušat ćemo igrati našu igru i na taj način sačuvati mrežu - istaknuo je Grbac. - Ni gostima neće biti lako, određeni presing bit će prisutan i kod njih jer svi od Hajduka danas očekuju sigurnu pobjedu. I Torcida im slavi rođendan te će sigurno željeti da trijumfom uveličaju njihovo slavlje, ali i oni su svjesni da ne mogu samo sagnuti glavu i jurnuti na nas, određeni respekt mora postojati i s njihove strane. (I. CEROVAC/G. JUGOVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter