Fažanac Igor Lovrić opet među vratnicama Istre 1961

Red, rad i disciplina uvijek se vrate - Igor Lovrić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Red, rad i disciplina uvijek se vrate - Igor Lovrić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Redom nasmiješena lica izlazila su jučer ujutro iz svlačionice pulskog prvoligaša. Dijelom zbog toga što su imali samo taj jedan, jutarnji trening u teretani, dijelom zbog uspješno obavljenog posla u nedjelju.

Nakon ipak očekivanog poraza od Dinama, očekivanog zbog razlike u igračkoj kvaliteti, ali i činjenice da Pamić nije imao na raspolaganju neke od glavnih uzdanica, uslijedio je gostujući uspjeh u ogledu s Hrvatskim dragovoljcem.

Upisana je izuzetno značajna pobjeda koja je Istru 1961 približila petoplasiranom Splitu, koji sad osjeća dah "zeleno-žutih" za vratom, a ujedno je dodatno povećana bodovna razlika u odnosu na "fenjeraša" iz Sigeta te Osijek.

Upravo ovo će gostovanje posebno pamtiti Fažanac Igor Lovrić. On se u nedjeljnom susretu vratio na gol pulskog prvoligaša nakon 24. srpnja 2010. godine i onog teškog 1:6 poraza od Hajduka na Poljudu.

Vratio se iskusniji za prvoligaške nastupe u Karlovcu kod Igora Pamića i potom u Lokomotivi, vratio se zreliji i bolji. Odlaskom Antonija Ježine u Dinamo otvorila mu se prilika da ponovno prigrabi pulsku "jedinicu".

- Dugo ste čekali priliku da ponovno stanete na gol?

- Tako je ispalo. Trenirao sam cijelu jesensku polusezonu i sad u pripremama, i čekao svoju priliku. Nema drugog načina. Red, rad i disciplina su pratioci profesionalnog sportaša i kad to poštuješ jednom ti se mora vratiti.

- Kad ste saznali da ćete protiv Hrvatskog dragovoljca braniti umjesto Ježine?

- Dan uoči susreta trener Pamić me na treningu pitao jesam li spreman stati na gol u slučaju da se Ježina proda i ja sam, naravno, rekao da sam spreman. Tako sam se već psihički pripremao kao da ću braniti, a kad smo se potom spremali za polazak prema Zagrebu, rekli su nam da Ježina ide na pregovore s Dinamom, pa sam znao da ću stati na gol.

- Je li bilo treme, ipak ste prvi put branili u borbi za bodove s ovim suigračima?

- Ne, nisam imao tremu. Ipak sam već dulje vrijeme dio pulske svlačionice. Pored toga, bio sam izrazito motiviran, željan igre jer dugo nisam branio. Jedva sam čekao da sudac da znak za početak susreta i potom sam uživao u igri. (R. CAR)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter