F1:Hamilton pobjedom preuzeo vodstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pun pogodak ostvario je Lewis Hamilton u Singapuru. Upisao je Britanac za volanom Mercedesa sedmu pobjedu sezone kojom se vratio na čelo ukupnog poretka vozača nakon četiri mjeseca i utrke za VN Španjolske.

Danas je slavio pred tandemom Red Bulla Sebastianom Vettelom i Danielom Ricciardom, te Fernandom Alonsom u Ferrariju i ujedno za tri boda u ukupnom poretku prestigao klupskog kolegu Nicu Rosberga, tragičara utrke u Singapuru.

- Još uvijek nismo sto posto sredili bolid, moramo biti oprezni - govorio je Rosberg dan uoči utrke. I bio u pravu. Zbog kvara elektronike na volanu morao je startati iz boksa, a potom je prilikom prve promjene gume morao odustati, tek drugi puta u sezoni, jer nije mogao pokrenuti bolid. Nesreća njegova, sreća Hamiltonova. Britanac je objeručke iskoristio ponuđenu priliku i lakoćom kontrolirao utrku. Panike nije bilo ni kad je na stazu, već tradicionalno u Singapuru, izašao Safety car u 31. krugu nakon dodira Pereza i Sutila, a niti kad je nakon posljednje izmjene guma iz boksa, u 53. krugu, izašao iza Vettela. Na novim gumama bez problema je vratio čelnu poziciju i potom se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

- Sanjao sam pobjedu noć prije utrke, ali drugo je kad se san ostvari - rekao je presretni Lewis Hamilton nakon pobjede. - Moj tim je napravio odličan posao, a ni utrka nije bila loša. Prilikom posljednjeg ulaska u boks nisam znao kakva je situacija, ali sam bio miran jer su ostali vozači imali istrošene gume.

Sezona se nastavlja VN Japana za dva tjedna. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter