Europska liga: Hapoel Be'er Sheva - Split 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši RNK Splita plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratu kod izraelske momčadi Hapoela iz Be'er Sheve odigrali bez pogodaka, 0:0. U prvom dvoboju u Parku mladeži Split je slavio s 2:1 i prošao u 3. pretkolo gdje ih čeka ukrajinski Čornomorec.

Uzvratna utakmica odigrana je u ciparskom gradu Larnaci jer je UEFA zbog ratnog stanja zabranio odigravanje utakmica u Izraelu. Splićani su po velikoj vrućini uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom zahvaljujući sjajnim intervencijama junaka dvoboja vratara Andrije Vukovića.

U prvom poluvremenu je Vuković imao tri obrane, a domaći igrač Roei Gordana je u dva navrata, u 5. i 16. minuti pogađao gredu. Vuković je spašavao Split i u drugom dijelu, u nekoliko navrata je branio opasne udarce Izraelaca, a u 80. minuti je veliku priliku za Split propustio Mario Kvesić.

U zadnjim sekundama Mate Bilić je propustio izvanrednu priliku da Split s Cipra ode s pobjedom, no iz velike blizine je promašio vrata.

U 3. pretkolu Splićani 31. srpnja gostuju u Odesi kod Čornomoreca, momčadi koja je lani u skupini Europske lige dvaput pobijedila zagrebački Dinamo, dok se uzvrat igra na Parku mladeži 7. kolovoza.

HAPOEL: Ejide, Pajović, Bitton (Malul, 86), Soares, Davidzada, Gordana, Arel (Gabbal, 63), Meliksohn, Buzaglo (Nasser, 73), Barda, Arbitman.

SPLIT: Vuković, Ibriks, Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Vojnović (Kvesić, 50), Bagarić (Belle, 62), Erceg, Roce (Rog, 79), Bilić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter