Europska liga: Hajduk ispao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli osigurati nastavak europske avanture, ulazak među 48 momčadi koje će podijeljene u 12 skupina igrati Europsku ligu. Imali su Splićani dostižan rezultat iz prve utakmice dvostrukog ogleda s češkim Slovanom, minimalni poraz u Liberecu za koji su se nadali da će uspjeti anulirati uz pomoć svog "12. igrača", ispunjenih tribina na Poljudu, no umjesto očekivane gostujuće impresioniranosti igranjem pred 35 tisuća "bilih" navijača, pokazalo se da su puno više bili impresionirani splitski mladići. Slovan je u Splitu slavio identičnim rezultatom kao u Liberecu.

Samozatajni, sa sporim protokom lopte i kreativcima koji su se skrivali po terenu, igrači Hajduka bili su lak plijen za iskusne goste koji su pustili domaćim stoperima da vode igru i smireno čekali priliku da zaprijete. Česi su bili agresivniji, brži na svakoj lopti, a usto su i osjetili da je pritisak sputao domaćina te su bili svjesni da će on, prije ili kasnije, dovesti do neke pogreške. I nisu se prevarili, jer su neprepoznatljivi Splićani poprilično griješili, a nakon što su u nekoliko navrata opasno živjeli, domaćim je nogometašima u 23. minuti presudio gostujući igrač s brojem 23 na leđima, Josef Šural.

Nastavak susreta donio je nešto bolji Hajduk, no Česi su umješno "krali" vrijeme ne libeći se pritom dobiti žuti karton, a ni sudac Dias nije bio naklonjen domaćinu te je propustio pokazati na "bijelu točku" kad je udarac Vlašića u 64. minuti u ruku pogodio Pokornyja. Ostalo je tako 0:1 i nogometaši Hajduka se ove jeseni neće nadmetati po europskim travnjacima. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter