EURO: Hrvatska sa Slovenijom, Grčkom i Makedonijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija igrat će kao domaćin u skupini C EURA 2015 s momčadima Slovenije, Grčke, Makedonije, Gruzije i Nizozemske, odlučio je ždrijeb u Disneylandu pokraj Pariza.

Hrvatska je bila i nositelj, a kao domaćin skupine koja će se igrati u Zagrebu ranije je iskoristila pravo izbora jedne reprezentacije, a to je bila Slovenija, dok nam je ždrijeb donio Grke, Makedonce, Gruzijce i Nizozemce. Osim Zagreba, gdje će se utakmice igrati u Areni, domaćini grupne faze prvenstva su još francuski grad Montpellier, Berlin i latvijska Riga, dok će se završnica održati u Lilleu. Utakmice po skupinama igrat će se od 5. do 11. rujna sljedeće godine, a završnica, u koju će se probiti po četiri najbolje selekcije iz svake skupine, od 12. do 20. rujna u Lilleu,na nogometnom stadionu čiji je kapacitet čak 27.000 mjesta.

Ovo je prvi puta da četiri zemlje organiziraju košarkaški EURO, a ovo prvenstvo se trebalo održati u Ukrajini, kojoj je oduzeto domaćinstvo zbog rata u toj zemlji. Na prošlom EURU u Sloveniji 2013. godine Hrvatska je zauzela četvrto mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter