EURO 2016: Griezmann odveo Francuze u četvrtfinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu osmine finala EURA u Lyonu su nogometaši Francuske svladali Irsku s 2-1 (0-1), pa u četvrtfinalu čekaju pobjednika dvoboja Engleska-Island.

Irci su poveli golom Roberta Bradya u 2. minuti iz jedanaesterca, a Francuzi su preokrenuli u drugom dijelu pogocima Antoinea Griezmanna (58, 61). U 66. minuti je isključen irski branič Shane Duffy.

Irci su poveli golom Bradya iz penala nakon 120 sekundi, što je drugi najbrži gol u povijesti EURA - odmah nakon Rusa Dimitrija Kiričenka koji je 2004. Grcima zabio nakon minute i sedam minuta igre. Hrabro Irci su 58 minuta bili na pragu senzacije, a onda ih je dvama pogocima u razmaku od tri minute "slomio" junak utakmice Griezmann. 

Već u prvoj minuti Irci su šokirali domaćine nakon što je Pogba neoprezno srušio Longa u kaznenom prostoru, a sudac Rizzoli pokazao na "bijelu točku". Robert Brady je uz pomoć lijeve vratnice iskoristio najstrožu kaznu, uz delirij brojnih Iraca na stadionu.  U 21. minuti Irci su mogli i do drugog gola, pucao je Murphy, a Lloris jedva obranio. Dvije minute kasnije udarac Pogbe brani irski vratar Randolph, a u 41. minuti irski branič Duffy je najviši u skoku, ali je njegov udarac zamalo neprecizan.

Izbornik Deschamps je uveo napadača Comana umjesto defanzivca Kantea, a to je bitno poboljšalo francusku igru. U 58. minuti Francuzi su stigli do izjednačenja, Sagna je ubacio s lijeve strane, a Griezmann glavom pogodio nebranjeni kut irskih vrata.  Novi je nokaut za Irce uslijedio nakon samo tri minute, Giroud je između dvojice irskih braniča glavom ostavio loptu za natrčalog Griezmanna koji postiže i drugi gol za preokret Francuza.  Stvari su postale još gore za Irce u 66. minuti kada je Duffy zaustavio Griezmanna u prodoru i zaradio crveni karton.  U 77. minuti Gignac pogađa gredu, a dokraja dvoboja uslijedila je opsada irskog gola koja nije rezultirala trećim golom domaćina.

FRANCUSKA - IRSKA 2-1

Strijelci: 0-1 (Brady, 2pen), 1-1 Griezmann (58), 2-1 Griezmann (61)

Crveni karton: Duffy (Irs, 66)

Pred 46.000 gledatelja na stadionu des Lumieres sudio je Talijan Nicola Rizzoli.

FRANCUSKA: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Kanté (Coman, 46, Sissoko, 90+3), Matuidi - Griezmann, Giroud (Gignac, 73), Payet

IRSKA: Randolph - Coleman, Keogh, Duffy, Ward - Brady, McCarthy (Hoolahan, 71), Hendrick, McClean (O'Shea, 69)- Long, Murphy (Walters, 66)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter