EP vaterpolo: Hrvatska sigurno u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski vaterpolisti sigurno će igrati u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti, a do tog su saznanja došli i prije odigravanja posljednjeg susreta u skupini, u kojemu će od 20.30 sati igrati protiv domaćina Mađarske, i to zahvaljujući pobjedi Srbije protiv Španjolske od 8-6 (2-2, 1-0, 1-1, 4-3).

Pobjedom Srbije postalo je jasno da Hrvatska natjecanje u skupini ne može okončati na slabijem mjesto od trećega. Mađarska je s 12 bodova osigurala prvo mjesto i izravan plasman u polufinale, Srbija je sada druga s 10 bodova, a Hrvatska treća s osam i utakmicom manje, dok je Španjolska natjecanje u skupini završila na četvrtom mjestu sa sedam bodova.

U slučaju pobjede protiv Mađarske Hrvatska će preteći Srbiju te će zauzeti drugo mjesto u skupini B, koje u četvrtfinalu vodi na trećeplasiranu reprezentaciju iz skupine A. U slučaju poraza ili neodlučenog rezultata protiv Mađarske, Hrvatska će zauzeti treće mjesto u skupini te će igrati protiv druge momčadi iz skupine A.

U skupini A Crna Gora je praktički osigurala prvo mjesto s 13 bodova i 11 pogodaka boljom razlikom od Italije, dok će o drugom i trećem mjestu u međusobnom susretu kasnije večeras odlučivati Italija i Grčka. Italija nakon četiri kola ima 10, a Grčka devet bodova. Četvrtfinalni susreti na programu su u srijedu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter