EP vaterpolo 2016.: Hrvatska u skupini sa Srbijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u skupini B s reprezentacijama Srbije, Francuske i Malte, dok će vaterpolistkinje također biti u skupini B s reprezentacijama Srbije, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske. To je odlučeno u nedjelju na ždrijebu skupina za EP koje će se od 10. do 23. siječnja iduće godine održati u Beogradu.

Naši vaterpolisti bili su u drugom jakosnom?bubnju i za protivnike su dobili jaku reprezentaciju Srbije, ali njihov dvoboj u skupini neće biti odlučujući jer će ionako sve četiri reprezentacije izboriti plasman u osminu finala. Poredak u skupinama ipak nije nevažan jer će u osmini finala prvoplasirana momčad iz naše skupine igrati protiv posljednje iz skupine s kojom?se križamo.

Što se tiče naše ženske vaterpolske reprezentacije, ovo će biti?njihov drugi nastup na EP na kojem su prvi put nastupile 2010. kada je Zagreb bio domaćin tog prvenstva. One spadaju u "donji dom" europske vaterpolske elite i svaka pobjeda u skupini ?bit će velika za mladu momčad izbornika Nikše Savina.

Skupine EP u vaterpolu 2016.

Vaterpolisti:

SKUPINA A: Crna Gora, Španjolska, Nizozemska, Slovačka

SKUPINA B: HRVATSKA, Srbija, Francuska, Malta SKUPINA

C: Italija, Rumunjska, Njemačka, Gruzija

SKUPINA D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska

Vaterpolistkinje:

SKUPINA A: Nizozemska, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugal, Turska

SKUPINA B: Španjolska, Srbija, Italija, Njemačka, Francuska, HRVATSKA

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter