EP U-17: Hrvatska - Italija 0-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina u susretu je 1. kola skupine A Europskog prvenstva kojemu je domaćin u Rijeci izgubila od Italije sa 0-1 (0-0).

Najveću priliku u prvom poluvremenu Hrvatska je imala u 17. minuti kada je nakon igranja rukom Keana dobila slobodni udarac sa samog ruba kaznenog prostora, ali Franjićev pokušaj blokirao je obrambeni zid Talijana. Talijani su u prvih pola sata bili potpuno bezopasni, a onda je u 32. minuti njihov prvi napadač Kean izbio sam pred našeg vratara Kotarskog, ali je mladi vratar zagrebačkog Dinama odlično reagirao.

Hrvatska je bolje otvorila i drugo poluvrijeme i činilo se kako je trebala dobiti kazneni udarac nakon prekršaja na Prširu, no portugalski sudac nije bio toga mišljenja. U nastavku utakmice Italija je bila mnogo bolji suparnik, ali Merola, Vignatoi Kean propustili su brojne izgledne situacije, dok je Dominik Kotarski bio uvjerljivo najbolji igrač naše selekcije.

Ipak, u 78. minuti Moise Kean je svoju četvrtu veliku šansu pretvorio u pogodak, napadač Juventusa je sa 10-ak metara iskosa s desne strane pogodio suprotni kut nemoćnog Kotarskog.

U prvoj utakmici ove skupine Španjolska je također na Rujevici preokretom svladala Tursku sa 3-2.

Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Turske u subotu 6. svibnja također u Rijeci od 13.15 sati, dok će u 3. kolu igrati protiv Španjolske također u Rijeci 9. svibnja (12 sati).

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

HRVATSKA - ITALIJA 0-1 (0-0)

HRVATSKA: Kotarski, Hlevnjak, Čolina, Nekić, Radić, Franjić, Kreković (Mitrović, 72), Hanuljak, Marin (Baturina, 76), Pršir (Krizmanić, 64), Šego

ITALIJA: Ghidotti, Campeol, Rizzo Pinna (Biancu, 74), Anzolin, Bettella, Visconti, Caligara, Kean, Merola (Vignato, 65), Candela (Bellodi, 52), Portanova

SUDAC: Verssimo (Portugal)

STRIJELAC: 0-1 Kean (78)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter