EP rukometašica: Hrvatska poražena od Njemačke

Andrea Penezić (Ž. HAJDINJAK/CROPIX)
Andrea Penezić (Ž. HAJDINJAK/CROPIX)

Utakmica 2. kola skupine C Europskog prvenstva rukometašica: Hrvatska - Njemačka 24:26 (14:13). Varaždin Arena. Gledatelja: 3.000. Suci: Florescu i Duta (obje Rumunjska).

HRVATSKA: Žderić (10), Jelčić (2), Tatari, Benko, Grubišić, Gaće 1, Mičijević 1, Horvat 2, Elez 1, Penezić 13 (2), Ježić 1, Zebić, Milanović Litre 1, Džono, Marić 1, Bašić 3.

NJEMAČKA: Schulke (13), Woltering, Zapf, Lang, A. Müller 1, Loerper, Minevskaja 5 (3), Naidzinavicius 1, Steinbach, Althaus 3, Nadgornaja 3, S. Müller 5, Huber 3, Geschke 3, Wohlbold 2, Schulze.

Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Njemačka 4 (3). Isključenja: Njemačka 10 minuta.

Sanjale su hrvatske rukometašice medalju, a prvenstvo su napustile nakon samo dva nastupa. I dva poraza. Igrati samo na Andreu Penezić, bez napada po krilima, bez ijedne kontre, uz obranu koja je bila daleko od granitne kakvom ju je zamišljao izbornik Canjuga bilo je osuđeno na propast. Koja je neumitno stigla brže od očekivanja. Tri reprezentacije, Švedska, Nizozemska i Njemačka produžit će za Zagreb gdje će se igrati drugi krug, a Hrvatska se pakira. Srećom ne moraju daleko. Da sve bude još gore, kapetanica Miranda Tatari ponovno je ozlijedila koljeno. Nesreća nikad ne dolazi sama. Poražene i potištene napustile su hrvatske igračice varaždinsku Arenu. Izbornik Canjuga niti u petoj godini svog mandata nije napravio iskorak s ovom reprezentacijom. Fijasko je to od kojeg će se domaći ženski rukomet teško oporaviti.

Nakon startnog poraza od Švedske, te remija između Švedske i Nizozemske u prvom susretu 2. kola skupine C, hrvatske su rukometašice sinoć imperativno trebale pobjedu jer se znalo da će poraženi iz ovog susreta moći odmah "pakirati stvari". Razumljivo, u istoj su situaciji bile i suparnice zbog čega je na terenu osvanula i jedna od njihovih najboljih igračica Susan Müller koja nije igrala u prvom susretu. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter