EP plivanje: Jovanović ostala bez finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u finale utrke na 50 metara leđno na europskom prvenstvu u Berlinu, osvojivši 10. mjesto.

U polufinalu discipline u kojoj je prije dvije godine u Debrecenu osvojila srebrnu medalju, Jovanović je isplivala rezultat 28.50 izborivši poziciju druge rezerve. Posljednje, osmo mjesto koje vodi u finale pobjeglo joj je za dvije stotinke sekunde. Jovanović je u jutrošnjim kvalifikacijama s rezultatom 28.86 sekundi zauzela 12. mjesto. Najbolje vrijeme polufinala isplivala je Dankinja Mie Oe Nielsen s rezultatom 27.78.

Nadomak plasmanu u polufinale na 100m leptir bio je Mario Todorović, ali ulazak među najboljih 16 u Europi u ovoj disciplini "pobjegao" mu je za 16 stotinki, te je bio u statusu druge rezerve. Todorović je u jutrošnjim kvalifikacijama ostvario vrijeme od 53.42 sekunde, što je za točno pola sekunde slabije od prijavljenog vremena za ovo natjecanje, te je ukupno zauzeo 21. mjesto. No, kako su ispred njega bila čak četiri ruska i tri poljska predstavnika, a u polufinalu mogu nastupiti samo po dvojica iz svake zemlje, Todorović se pomaknuo do statusa druge rezerve. Drugi hrvatski predstavnik na 100m leptir Nikša Stojkovski je s vremenom 55.93 bio 52. u konkurenciji 54 plivača.

U kvalifikacijama na 200m leđno Hrvatska je imala dva predstavnika, ali ni Teo Kolonić niti Marko Krce-Rabar nisu se uspjeli probiti u polufinale. Kolonić je s vremenom 2:03.54 bio 22., dok je Krce-Rabar sa 2:04.42 bio 30. u konkurenciji 33 natjecatelja. Kolonić je plivao 86 stotinki slabije od svog najboljeg rezultata, dok je Krce-Rabar bio gotovo dvije sekunde udaljen od svog osobnog rekorda (2:02.45). Za polufinale je trebalo plivati 2:01.48 minuta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter