EP boks: Pol Vrgoč poražen neočekivanom sudačkom odlukom


Drugog natjecateljskog dana na Europskom prvenstvu u Samokovu hrvatski su boksači dočekali i prvu sudačku nepravdu, u meču osmine finala srednje kategorije (do 75kg) Sanjin Pol Vrgoč izgubio je podijeljenom odlukom bodovnih sudaca (28-29, 28-29, 29-28) od Slovence Andreja Bakovića, no procjena tajvanskog i azerbajdžanskog arbitra teško bi prošla neovisnu analizu.

Hrvatski reprezentativac iz Pule bio je u najmanju ruku ravnopravan svome suparniku u broju zadanih udaraca, a ako ni zbog čeg drugog pobjeda mu je trebala pripasti zbog inicijative tijekom sve tri runde.

Međutim, suci su slovenskog srednjaša nagradili osminom finala, a Sanjina poslali na tribine.

Nakon četiri nastupa u Samokovu hrvatski reprezentativci bilježe jednu pobjedu (Matteo Komadina) i tri poraza (Sanjin Pol Vrgoč, Marko Čalić i Stipan Prtenjača).

U nedjelju oko 15 sati u Areni Samokov boksat će Filip Hrgović (BK Leonardo), hrvatski prvak u superteškoj kategoriji (preko 91kg). Njegov će suparnik u osmini finala biti Irac Dean Thomas Gardiner. Matteo Komadina (do 60kg) i Hrvoje Sep (do 81 kg) nastupit će u osmini finala u utorak navečer. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter