EL: Rijeka neporažena u Sevilli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici zadnjeg kola I skupine Europske lige nogometaši Rijeke su u Sevilli odigrali 0:0 s Betisom i osvojili prvi gostujući bod u Europskoj ligi.  Pred 13.000 gledatelja na stadionu Benito Villamarin sudio je Makellie iz Nizozemske.

BETIS: Sara - Steinhöfer, Amaya, Jordi, Nacho - Reyes, Xavi Torres (Castro, 57) - Juanfran, Juan Carlos, Sevilla (Verdu, 67)- Chuli (Nono, 67)

RIJEKA: Vargić - Mujan, Knežević, Datković, Bertoša - Maleš, Močinić - Jugović (Kvržić, 31), Brezovec (Tomečak, 63) - Krstanović (Kramarić, 71), Benko

Riječani se iz Seville vraćaju neporaženi, bili su ravnopravan protivnik Betisu i mogli su ubilježiti i prvu pobjedu, no natjecanje ipak završavaju s četiri remija i dva poraza. osvjen je prvi gostujući bod, ali nije postignut prvi zgoditak u gostima iako su Benko i Krstanović promašili više nego izgledne prilike. Pogotovo Benko, koji je u 28. minuti promašio ono što inače s lakoćom zabija. Rijeka nije razočarala u zadnjoj utakmici, a domaćin je ispraćen salvom zvižduka svojih navijača.

Utakmica je, očekivano, počela napadima domaćina, a prvu veliku priliku propustio je Chuli u 18. minuti, no njegov udarac prohujao je pored vrata Rijeke. U 28. minuti najveća šansa za Riječane, ali je Benko neometan s pet metara glavom promašio vrata. U 36. minuti Vargić brani opasan udarac Juanfrana, a u 42. minuti Krstanović potpuno sam u protivničkome petercu loše prima loptu i tako propada još jedna velika prilika za Rijeku.

U 65. minuti napadač Betisa Chuli promašio je nemoguće nakon što je sam izašao ispred Vargića, a njegov udarac otišao daleko pokraj vrata. Četiri minute kasnije Kvržićev udarac je otišao tik uz vratnicu, a u 76. minuti udarac Benka s 25 metara je skoro prevario vratara Saru. Riječani su u zadnjih 10 minuta izdržali pritisak domaćih i zasluženo ostali po prvi puta neporaženi u gostima.

Već ranije su i Betis i Lyon osigurali drugu fazu. U drugoj utakmici ove skupine Lyon je slavio kod Vitorie Guimaraes s 2:1 i potvrdio prvo mjesto u skupini. (Hina)

Rezultati:
Betis - Rijeka 0:0
Guimaraes - Lyon 1:2  
Ljestvica: Lyon 12, Betis 9, Guimaraes 5, Rijeka 4.
 


Podijeli: Facebook Twiter