EL: Rijeka i Dinamo ispustili pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 2. kola G skupine Europske lige Rijeka je pred 9.500 gledatelja na stadionu Kantrida odigrala protiv branitelja naslova Seville 2-2 primivši drugi pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Golove za Rijeku zabili su Andrej Kramarić (53-11m) i Zoran Kvržić (68), dok su strijelci za španjolski sastav bili Iago Aspas (26) i Stephane Mbia (90+2). Sevilla je od 52. minute igrala bez isključenog Timothea Kolodziejczaka. U drugom dvoboju iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio Standard 2-1.

Golove za nizozemski sastav zabili su Sven van Beek (47) i Elvis Manu (84), a za Standard pogodak je postigao Jonathan Viera (65). Nakon dva kola na ljestvici vodi Sevilla sa četiri boda, Feyenoord i Standard imaju po tri boda, dok je Rijeka na četvrtom mjestu s jednim bodom. U susretu trećeg kola Rijeka će 23. listopada ugostiti Feyenoord, dok Standard putuje u Sevillu. Sevilla je odlično otvorila utakmicu.

Andalužani su u prvih 10 minuta uputili tri nezgodna udarca, no Vargić je bio spreman. No, niti odličan vratar Rijeke nije mogao spriječiti gol u 26. minuti. Tomečak je načinio veliku pogrešku i loptu je glavom dodao do Aspasa koji je s 12 metara neobranjivo smjestio loptu iza Vargića. Tomečak je želio izbiti loptu, no to je odradio loše, a Sevilla je odmah kaznila njegovu pogrešku. Do konca prvog dijela Sevilla je rutinski obranila vodstvo, a koliko su Andalužani bili dominantni pokazuje i podatak da Rijeka u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac u okvir španjolskog gola.

Sevilla je vrlo lako mogla do gola i u 50. minuti kada je obrana domaćeg sastava još jednom katastrofalno reagirala. Lešković je promašio loptu u svom kaznenom prostoru, ali je na svu sreću Vidalu iz neposredne blizini pucao pored gola. Dvije minute kasnije dogodio se ključni trenutak utakmice. Kramarić je izbio sam pred golmana, a stoper Kolodziejczak ga je srušio skrivivši jedanaesterac.

Francuz je za svoj start 'nagrađen' crvenim kartonom, a Andrej Kramarić je sigurno realizirao kazneni udarac. Samo tri minute kasnije Rijeka je mogla u potpunosti okrenuti rezultat, no Jugović je u sjajnoj situaciji loše pucao. No, u 68. minuti je na Kantridi nastala 'ludnica'. Rijeka je povela golom Kvržića na asistenciju sjajno raspoloženog Kramarića. Nažalost, hrvatski sastav nije izdržao do kraja. U sudačkoj nadoknadi Mbia je izjednačio na 2-2 spasivši Španjolce poraza.

RIJEKA - SEVILLA 2-2

RIJEKA. Stadion Kantrida - 9.500 gledatelja; Sudac: Kenn Hansen (Danska);

Strijelci: 0-1 Aspas (26), 1-1 Kramarić (53-11m), 2-1 Kvržić (68), 2-2 Mbia (90+2) Crveni karton: Kolodziejczak (52)

RIJEKA: Vargić - Leovac, Lešković, Mitrović, Tomečak - Jugović, Jajalo, Cvijanović, Kvržić (od 74. Zlomislić) - Kramarić (od 82. Krstanović), Moises (od 88. Vešović)

SEVILLA: Beto - Coke, Carrico, Kolodziejczak, Navarro - Iborra, Krychowiak - Vidal, Banega (od 59. Mbia), Reyes (od 59. Tr?moulinas) - Aspas (od 72. Bacca)

Celtic - Dinamo 1-0

U susretu 2. kola skupine D Europske lige hrvatski prvak Dinamo izgubio je na gostovanju kod Celtica u Glasgowu sa 0-1.

Strijelac jedinog gola bio je Kris Commons već u 6. minuti. U drugoj utakmici ove skupine Salzburg je kao gost svladao Astru iz Giurgiua sa 2-1. Domaći su poveli preko Seta (15), a preokrenuli su Kampl (36) i Soriano (42). Nakon dva kola Salzburg i Celtic imaju po četiri boda, Dinamo je treći s tri, dok je Astra bez bodova. Celticov agresivni ulazak u utakmicu donio je rezultat u šestoj minuti.

Na prizemno proigravanje Izaguirrea Commons je varkom tijela iz igre izbacio Sigalija, utrčao u kazneni prostor gdje mu je loptu proslijedio Stokes i potom preciznim udarcem pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Eduarda. Dinamo nije uspio odigrati niti jednu smisleniju akciju sve do 19. minute, a tada je Pinto poslao upotrebljiv centaršut na vrh peterca, tamo je Wilson bio najviši, ali njegov udarac glavom je otišao preko vrata. Wilson je bio u novoj prilici devet minuta potom kada je pucao sa 25 metara, a poravnanje je spriječila greda.

Veliku priliku za povećanje prednosti Celtic je dobio u 32. minuti kada se Eduardo spetljao, ali Stokes nije iskoristio poklon portugalskog vratara, nije ni pucao po golu niti je uposlio samoga Commonsa. Samo nekoliko sekundi potom na drugoj strani je zaprijetio Pinto, ali je lopta prohujala preko grede. Treću šansu u prvom poluvremenu Wilson je imao u 36. minuti kada je pucao s ruba kaznenog prostora, ali ovoga se puta odlično intervencijom istaknuo vratar Gordon. I u nastavku je Wilson nastavio promašivati iz izglednih situacija, u 54. minuti odlično ga je proigrao Soudani, ali iako je bio sam pred vratarom Wilson je uspio poravnati, već je Gordon uspio rukom skrenuti loptu u korner.

Novu prigodu za izjednačenje Dinamo je imao u 68. minuti kada je udarcem sa 20-ak metara pokušao Brozović, ali Gordon je još jednom sačuvao svoju mrežu. Eduardo je napravio još jednu pogrešku u 80. minuti kada je loše rukom bacio loptu koja je stigla do Stokesa, a napadač Celtica je pokušao pogodio mrežu lobom sa 25 metara no prebacio je vrata. Kao i u prvom poluvremenu, uslijedio je brz odgovor Dinama, no Gordon je uspio zaustaviti i pokušaj Soudanija. Alžirski reprezentativac već u 83. minuti stigao u novu šansu, ali je loše reagirao u kaznenom prostoru domaćih.

CELTIC - DINAMO 1-0

Glasgow. Celtic Park. Gledatelja: 25.000. Sudac: Delferiere (Belgija).

Strijelac: 1-0 Commons (6)

CELTIC: Gordon - Ambrose, Van Dijk, Denayer, Izaguirre - Brown, Johansen - Commons (Kayal, 69), Tonev (Berget, 88), Wakaso (Griffiths, 78) - Stokes

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić - Brozović, Ademi, Antolić (Čxorić, 75) - Soudani, Čop (Henriquez, 60), Wilson (Pjaca, 84) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter