EL: Pobjede Valencije, Juventusa i Fiorentine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvim utakmicama šesnaestine finala Europske lige Fiorentina i Valencia su praktički osigurale prolaz uvjerljivim gostujućim pobjedama, a trijumfirali su i Juventus, Benfica, AZ i Dnipro.

Valencia je pogocima Vargasa i Feghoulija s 2:0 porazila Dinamo Kijev u utakmici koja se igrala na Cipru zbog nemira u Ukrajini. Za ukrajinsku momčad cijelu utakmicu su odigrali hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Domagoj Vida.

Dnipro je u Dnipropetrovsku slavio protiv Tottenhama s 1:0 pogotkom Konopljanke, a za ukrajinsku momčad je Ivan Strinić odigrao svih 90 minuta.

Fiorentina je s lakoćom slavila kod Esbjerga s 3:1, a svi pogoci su pali u prvom dijelu. Strijelci su za Talijane bili Matri, Iličić i Aquilani, dok je za dansku ekipu gol postigao igrač hrvatskih korijena Martin Pušić.

Juventus je u Torinu pogocima Osvalda i Pogbe s 2:0 pobijedio Trabzonspor, dok je Benfica pogotkom Lime trijumfirala s 1:0 u Solunu kod PAOK-a. Čornomorec i Lyon su igrali 0:0, kao i Anži i Racing Genk, dok je AZ u gostima s 1:0 pobijedio Slovan Liberec. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter