EL: Napoli deklasirao Wolfsburg, Sevilla dobila Zenit

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Napoli je na gostovanju deklasirao Wolfsburg 4-1 i praktički osigurao plasman u polufinale, Sevilla je pobijedila Zenit 2-1, Dynamo je u Kijevu odigrao 1-1 protiv Fiorentine, dok su Club Brugge i Dnjipro odigrali bez golova.

Wolsburg je dočekao Napoli kao favorit, no umjesto pobjede doživio je najteži domaći europski poraz u povijesti kluba. Napoli je odigrao sjajno i 'vukovi' su mogli i teže stradati. Strijelci za goste bili su Gonzalo Higuain (15), Marek Hamšik (23, 64) i Manolo Gabbiadini 877), dok je utješni pogodak za domaćine u 80. minuti zabio Nicklas Bendtner na asistenciju hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

Wolfsburg je odlično otvorio utakmicu i u prvih deset minuta tri puta je zapucao na gol gostiju. Međutim, Napoli je u 15. minuti iz prve ozbiljnije prilike poveo. Dries Mertens je uputio dugačku loptu koju je Higuain primio prsima i sjajno zabio za vodstvo. Osam minuta kasnije gosti vode 2-0. Ovoga puta Higuain je bio asistent, a Hamšik siguran realizator. Do konca poluvremena Wolfsburg je pritiskao, a najbliže golu bio je u 44. minuti kada je Andre Sch?rrle sjajno opalio sa 20 metara, no Andujar je sjajnom reakcijom skrenuo loptu u vratnicu. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u igru je ušao u 63. minuti, no samo minutu kasnije gosti su zabili i treći gol. Jose Callejon je bio asistent, a Hamišik ponovo strijelac. U 77. minuti Manolo Gabbiadini je zabio i četvrti pogodak na ubačaj Insignea. Wolfsburg je u 80. minutu ispio postići utješni pogodak, a strijelac je na Perišićevu asistenciju bio Nicklas Bendtner.

U redovima Napolija nije bilo Ivana Strinića koji nema pravio nastupa jer je ove sezone u Europskoj ligi igrao za Dnjipro. Aktualni pobjednik Europske lige Sevilla je porazila Zenit 2-1 nakon što je gubila na poluvremenu. Rusi su na Sanchez Pizjuan doputovali bez petorice važnih igrača. Hulk, Danny, Smolnikov i Crsicito nisu imali pravo nastupa zbog suspenzije, dok je Fajzulin otpao zbog ozljede. Međutim i oslabljeni Zenit je u 29. minuti stigao do vodstva golom Aleksandra Rjazanceva. Njegov prvi udarac je obranio Rico, ali ne i drugi. Zanimljivo, Zenitov veznjak je prvu pucao desnom nogom, a iz drugog pokušaja zabio je gol lijevom nogom. Sevilla je u 73. minuti uspjela izjednačiti golom Bacce, a u 88. minuti Denis Suarez je donio Andalužanima pobjedu. Dynamo i Fiorentina su u Kijevu odigrali bez pobjednika 1-1. Domaćin je poveo golom Jeremaina Lensa u 36. minuti, a izjednačio je Khouma Babacar u sudačkoj nadoknadi.

"Viole" su dominirale, ali i previše promašivale. Kazna je stigla u 36. minuti kada je Jeremain Lens udarcem s ruba kaznenog prostora doveo domaćine u vodstvo. Lopta je na putu do gola pogodila Nenada Tomovića i prevarila Neta. Ipak, u samoj završnici Fiorentina je uspjela izjednačiti golom Babacara. Zanimljivo, Fiorentina je otvorila utakmicu bez ijednog Talijana u sastavu, a tek je u nastavku ušao jedan Talijan i to Alberto Aquilani sedam minuta prije kraja susreta. Domagoj Vida je započeo utakmicu na domaćoj klupi, no ušao je u igru u 24. minuti umjesto ozlijeđenog Antunesa. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za talijanski sastav. Club Brugge i Dnjipro su odigrali bez pogodaka čime je belgijski sastav i dalje ostao bez poraza u Europskoj ligi ove sezone. U 15 susreta Brugge je ostvario 11 pobjeda i četiri remija. Nikola kalinić je igrao za goste do 78. minute. Uzvratni susreti su 23. travnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter