EL: Juventus, Benfica, Lyon i Valencia u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Juventusa, Benfice, Valencije, Lyona i AZ Alkmaar prvi su četvrtfinalisti Europske lige.

Juventus je uzvratnom dvoboju osmine finala u Firenzi pobijedio Fiorentinu 1:0 nakon što je prvi dvoboj u Torinu završio 1:1. Pogodak odluke zabio je Andrea Pirlo iz slobodnog udarca u 71. minuti. Prekršaj je skrivio Gonzalo Rodriguez, koji je pritom zaradio isključenje. S igračem manje "viole" do kraja utakmice nisu uspjele ozbiljnije ugroziti suparnička vrata. Hrvatski nogometaš Ante Rebić nije bio u krugu kandidata za momčad Fiorentine.

Valencia je nakon uvjerljive pobjede u Bugarskoj protiv Ludogoreca (3:0) u uzvratu potvrdila prolaz pobjedom 1:0, a strijelac je bio Paco Alcaver u 59. minuti.

Lyon je u Plzenu izgubio od Viktorije 1:2, no uspio je obraniti pobjedu 4:1 iz prve utakmice. Francuzi su poveli golom Gomisa u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, no češki prvak je u nastavku okrenuo rezultat golovima Kolara (60) i Tecla (62). Viktorija je u 70. minuti mogla posve zakomplicirati stvari, no Tecl je promašio kazneni udarac, točnije pogodio je vratnicu.

Dramatično je bilo i u Lisabonu gdje je Benfica opasno živjela protiv Tottenhama, premda je imala 3:1 iz prve utakmice i vodstvo 1:0 na poluvremenu. Domaćin je poveo golom Ezequiela Garayja u 34. minuti, no Nacer Chadli je golovima u 78. i 79. minuti vratio Spurse u život. Ipak, Lima je golom u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udaraca razriješio svoje dvojbe postavivši konačnih 2:2.

Nizozemski AZ Alkmaar je na gostovanju u Rusiji odigrao 0:0 protiv Anžija obranivši gol prednosti iz prve utakmice u kojoj je slavio 1:0.

Večeras su na rasporedu još tri utakmice. Real Betis dočekuje gradskog suparnika Sevillu nakon što je u prvom susretu slavio 2:0, Napoli na svom San Paolu protiv Porta lovi gol zaostatka iz prve utakmice, dok se u Salzburgu sastaju Red Bull i Basel. Prva utakmica je završila bez golova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter