EL: Dnjipro - Hajduk 2-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski Dnjipro svladao je s 2:1 Hajduk u prvoj utakmici play-offa Europske lige. S obzirom na igru što su je prikazali na Olimpijskom stadionu u Kijevu, splitski "bili" mogu biti više nego zadovoljni minimalnim porazom koji im ostavlja nadu da sljedećeg četvrtka na Poljudu eliminiraju Ukrajince, a za konačni ishod jučerašnjeg dvoboja mogu zahvaliti samo jednom čovjeku, svom čuvaru mreže Lovri Kaliniću. Sjajnu predstavu pružio je 24-godišnji Solinjanin, ispravljao sve pogreške svoje propusne obrane i zaustavio cijeli niz teških protivničkih udaraca, zasluživši epitet prvog igrača susreta.

Prvi dio donio je jednosmjernu ulicu. Uputili su tijekom tih 45 minuta nogometaši Dnjipra 17 udaraca, od čega sedam u okvir gola, nasuprot dva Hajdukova kod kojih domaći golman nije imao potrebe intervenirati, ali u svlačionice se otišlo pri rezultatu 0:0. Nije Ukrajincima pomogao ni omjer kornera od 8:0, kao ni činjenica da su od prvog sudačkog zvižduka "stisnuli" goste i skoro poveli već u 35. sekundi susreta. No, Kalinić je zaustavio udarac Seleznjova glavom s pet metara i tako najavio svoj veliki dan. Slijedile su potom odlične intervencije Hajdukovog čuvara mreže nakon udaraca Kravčenka (28'), Nikole Kalinića (30') i Rotana (39'), da bi tri minute prije odlaska na odmor Lovre Kalinić neutralizirao i pokušaj Portugalca Game s ruba kaznenog prostora.

Nastavak je počeo s prvom prigodom Hajduka i odmah pogodak. Igrala se 47. minuta kad je Maglica izbio sam pred Bojka, domaći golman uspio je zaustaviti njegov udarac, odbijanac je stigao do Vršajevića čiji je pokušaj blokirao Douglas, ali potom se Brazilac spetljao i lopta je završila u Sušićevim nogama koji s nekoliko metara nije pogriješio - 0:1. Na žalost svih poklonika Hajduka, gostujuće veselje bilo je kratkog vijeka jer je Dnjipro izjednačio već nakon tri minute. Dosuđen je bio slobodni udarac za domaćina, ubačenu loptu Lovre Kalinić kratko je odbio, a između Milića i Milovića prvi je do nje stigao Nikola Kalinić i gurnuo je ispod svog prezimenjaka za poravnanje rezultata. Nakon što su anulirali protivničku prednost, domaći su nogometaši nastavili s prijetnjama, ali za razliku od prvog dijela, u nastavku su prilike stvarali i igrači Hajduka. Žestoki su bili prigovori gostiju kad u 68. minuti potezanje Maglice od strane Strinića u kaznenom prostoru nije okarakterizirano prekršajem za najstrožu kaznu i tako je odluka o pobjedniku donesena 20 minuta kasnije kad je Matos pobjegao po desnoj strani i ubacio na peterac loptu koju je glavom u mrežu proslijedio Šahov. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter