EL: Dinamo (opet) pao u završnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu petog kola B skupine Europske lige Dinamo je u Odesi izgubio protiv ukrajinskog Čornomoreca s 2:1, iako su "modri" do 78. minute vodili s 1:-0.

Dinamo je u Ukrajini propustio veliku priliku za prvu pobjedu u ovogodišnjem natjecanju Europske lige te prvu pobjedu u Europi nakon tri godine i trijumfa na gostovanju kod Club Brugesa. Vodili su "modri" do 78. minute, potpuno kontrolirali utakmicu i po prilikama mogli nanijeti visok poraz domaćinu, koji se bori za drugo mjesto u skupini.

No, svoje prilike Zagrepčani, iako oslabljeni neigranjem Šimunića i El Soudanija, nisu iskoristili, a u samoj završnici su primili dva pogotka iz prekida i nastavili tužan niz neuspjeha na gostovanjima. I u Zagrebu je Dinamo protiv istog protivnika prvo poluvrijeme dobio s 1:0, a na kraju izgubio s 1:2.

Hrvatski prvak je sjajno ušao u utakmicu, odmah su Zagrepčani napali domaći sastav, a u 6. minuti udarcem malo preko grede priprijetio je Halilović. U 20. minuti Dinamo je poveo nakon prodora i ubačaja Pinta, a loptu je u mrežu proslijedio Beqiraj. Bio je to prvi gostujući pogodak Dinama u Europi nakon čak dvije godine i gostovanja kod Reala u Madridu u Ligi prvaka.

U 59. minuti Beqiraj je sam izašao ispred ukrajinskog vratara Bezotosnyja, koji je zaustavio njegov pokušaj prebacivanja u velikoj prilici za Dinamo. U 72. minuti je Junior Fernandes prošao dvojicu Ukrajinaca, ali je njegov udarac prohujao pored vratnice, da bi pet minuta kasnije Bezotosni obranio šut Beqiraja.

Ukrajinci su prvu veću priliku na utakmici propustili u 77. minuti, kada je šut Didenka otišao tik uz desnu vratnicu, no odmah potom Čornomorec je izjednačio nakon udarca s kuta, kada je Antonov ostao nečuvan i glavom sproveo loptu u mrežu. Ukrajinci su do potpunog preokreta došli u 90. minuti, i to opet iz udarca s kuta, kada je nakon velike gužve Didenko s gol-linije prsima ubacio loptu u mrežu za novi poraz Dinama.

U drugoj utakmici ove skupine Ludogorec je u Sofiji slavio s 2:0 protiv PSV-a i potvrdio prvo mjesto u skupini, dok će drugi putnik u drugu fazu natjecanja biti PSV ili Čornomorec.

U zadnjem kolu 12. prosinca Dinamo dočekuje Ludogorec, dok se u drugom susretu sastaju PSV i Čornomorec.

Pred 8.000 gledatelja na stadionu Čornomorca sudio je Nijemac Felix Zwayer. Strijelci: 0:1 Beqiraj (20), 1:1 Antonov (78), 2:1 Didenko (90).

ČORNOMOREC: Bezotosny - Zubeiko, Berger, Fontanello, Kutas (Prijomov, 27) - Kovalčuk, Bobko - Riera (Matos, 46), Gai, Djedje (Didenko, 75)- Antonov.

DINAMO: Zelenika - Pinto (Ademi, 46), Šimunović, Addy, Lima - Leko - Halilović (Fernandes, 64), Antolić, Pamić (Brozović, 76), Rukavina - Beqiraj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter