Dvoranu Žatika očekuje ušminkavanje

Edi Štifanić i Silvio Njirić
Edi Štifanić i Silvio Njirić

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić potpisali su u ponedjeljak ugovor o suorganizaciji Europskog prvenstva za rukomet za muškarce koje će se održati od 12. do 28. siječnja 2018. godine. Potpisivanjem ovog ugovora Poreč je i službeno postao jedan od domaćina tog prvenstva, uz Zagreb, Split i Varaždin. Nakon uspješno održanog Svjetskog prvenstva u rukometu 2009., Poreč će ponovno u prvom krugu natjecanja ugostiti rukometaše iz nekoliko zemalja.

Kako doznajemo iz gradske uprave, u sklopu sponzorstva EURO 2018., Grad je dužan urediti dvoranu u skladu s pravilnikom i propisima Europske rukometne federacije, a prema riječima gradonačelnika, bit će to "ušminkavanje" dvorane Žatika.

- To se prije svega odnosi na rekonstrukciju rasvjete, uređenje svlačionica i montažu dodatnih tribina. Moram naglasiti kako smo sve to i predvidjeli u proračunu za 2017. godinu i tu neće biti nikakvog problema. Nadam se da ćemo ponoviti jako dobru organizaciju, kao i prije nekoliko godina na Svjetskom prvenstvu, rekao je gradonačelnik.

Grad će tijekom prvenstva omogućiti i javno prikazivanje svih utakmica, kao i društveno-zabavni program za brojne navijače koji će pratiti svoje reprezentacije. Europsko prvenstvo u rukometu će u Poreč, osim vrhunskog rukometa, odlične zabave i brojnih navijača, dovesti i strane medije koji će prilozima i tv prijenosima utakmice napraviti veliku promociju Poreča, ujedno i prvaka hrvatskog turizma, saznali smo iz Grada. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter